Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Jan Franěk představil systémy QUICKLINK a EASY LINK (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 5.12.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Jan Franěk představil systémy QUICKLINK a EASY LINK


Jan Franěk představil systémy QUICKLINK a EASY LINK
Domovní, domácí automatizace, které marketing označuje za chytré instalace, se množí jako "houby po dešti". Každý renomovaný výrobce rozvaděčových přístrojů má svou variantu. A je tomu tak i u HAGER Elektro. Pojmy quicklink a easy link v Hradci Králové představoval známý praktik na systémové instalace Jan Franěk. Ten je nyní ve službách této značky a automatizační alternativy představuje ostatním elektrotechnikům řečí nám blízkou. Kombinace výrobce rozvaděčových přístrojů, automatizace a zkušeného praktika je na veletrhu téměř nevídaná skutečnost.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 5.12.2018




Na výstavě Sonepar jsme zjišťovali skutečnosti o systémech quicklink a easy link od společnosti Hager. Podrobnosti prozradil Jan Franěk.





Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...


Jan Franěk, HAGER Electro

Quicklink je systém bezdrátový, určený pro drobné aplikace, řekněme okolo 30 produktů, ale dokážeme až 255 produktů udělat na linku. Systém Easy je pro větší systémy a nejvyšší je KNX systém link.

O co mají lidé největší zájem?

Jan Franěk
, HAGER Electro
Co jsem zaznamenal, tak je o naše bezdrátové vypínače, které dokážeme i v našich řadách Berker udělat bezdrátově, nebo do sběrnice, pohybové bezdrátové čidla, nebo sběrnicový. Velký ohlas má i náš dotykový termostat, který může fungovat i jako ovládání světel, nebo žaluzií v dané místnosti.

Lze systém quiclink v dané místnosti spojit s běžnou sběrnicí KNX?
Jan Franěk, HAGER Electro
Bezdrátový systém se nechá propojit s drátovým nebo sběrnicovým systémem KNX, protože protokoly spolu hrají a máme k tomu bránu. Tím pádem se z toho dá dělat hybridní systém z drátových a bezdrátových produktů a zapojit do KNX systému. Máme spoustu produktů, ať už napájených z instalace, bateriově nebo třeba i solárně.

Jak probíhá programování? Stačí nám několik kroků.
Jan Franěk
, HAGER Electro
Quicklink je velmi lehký naprogramovat. Spojit 2 produkty k sobě v jednoduché funkci, vyžaduje 10-15 vteřin maximálně. Děláme to v 5 jednoduchých krocích. Zapneme režim programování, vybereme vstup, kterým budeme akci provádět, vybereme funkci, potvrdíme funkci a uzavřeme konfiguraci.

Systémy quicklink a easy link najdou díky své jednoduchosti a rychlosti využití v řadě objektů. Napiště do diskuze, zda jste systém využili také.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.