Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Systém KNX - o výhodách, školeních a národní asociaci (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.10.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Systém KNX - o výhodách, školeních a národní asociaci


Systém KNX - o výhodách, školeních a národní asociaci
KNX je nejrozšířenějším systémem inteligentní elektroinstalace, který dokáže efektivně řídit osvětlení, vytápění, klimatizaci, ventilaci či ohřev teplé vody v domě. Má jednoduché ovládání a v neposlední řadě přináší výrazné úspory energie. Systém nám na AMPERu 2015 přiblížil specialista KNX Josef Kunc. Jaký je trend ve vývoji KNX, jak funguje systém školení a co bude mít na starost národní asociace KNX?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.10.2015


S Josefem Kuncem o systému KNX...



O spolku KNX národní skupina České republiky
První informace o založení české buňky KNX proběhla již v září 2014. Spolek KNX národní skupina České republiky, z.s. vznikl o něco později. Zakládající schůze se uskutečnila 22. června 2015 na VUT FEKT Brno, kde je také zaregistrováno sídlo spolku. Zakladatelé tohoto spolku jsou zástupci těchto společností a institucí: ABB, BEG Brück Electronic CZ, Finel, IQ Budovy, Pivoňka systémové instalace, Siemens, Schneider Electric CZ, Technická universita Ostrava VŠB, FEKT VUT Brno a WAGO-Elektro.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.