Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Systém autonomních nouzových svítidel CGLine+


Document Actions
Systém autonomních nouzových svítidel CGLine+
Pokud předpis ukládá týdenní kontrolu funkčních testů nouzových svítidel, pak některé rozsáhlejší provozy mohou mít bez smysluplného ověřovacího systému veliký problém. CGLine+ Web-Controller iniciuje testy, zobrazuje výsledky centrálně a ukládá je do elektronického provozního deníku. Provozní deník může být vytištěn a zobrazen na vyžádání. Tento proces vede k bezpečnému provozu budovy, a provozovatel budovy tak splňuje svou povinnost dokumentace. A toto řešení je pak opravdovou pomocí ...
Komerční sdělení, ze dne: 28.02.2019


Nouzové osvětlení musí být v případě výpadku hlavního osvětlení plně funkční
Dokonce i v případě selhání jediného svítidla nebo bezpečnostní značky existuje značné riziko nehody. Z tohoto důvodu vyžaduje zákon pravidelné testování funkčnosti nouzového osvětlení. Příkladem může být funkční test svítidla, který musí být proveden jednou týdně.



Centrální kontroler zajišťuje více bezpečí
Nový CGLine+ Web-Controller iniciuje testy, zobrazuje výsledky centrálně a ukládá je do elektronického provozního deníku. Provozní deník může být vytištěn a zobrazen na vyžádání. Tento proces vede k bezpečnému provozu budovy, a provozovatel budovy tak splňuje svou povinnost dokumentace.

Možnost monitorování až 800 svítidel, adresace CGLine+ svítidel
CGLine+ Web-Controller může zobrazit až 800 CGLine+ svítidel (4 linky, na každé až 200 svítidel, nebo 2 linky a na každé až 400 svítidel). Svítidla nemusí být manuálně adresována do CGLine+ systému. CGLine+ svítidla jsou vybavena unikátní adresou od výrobce tvořenou šestičíselným ID v hex kódu. Díky této adrese Web-Controller po spuštění automaticky identifikuje svítidlo. Ke každému svítidlu v systému můžeme přiřadit krátkou digitální adresu a identifikační popis o délce 20 znaků, např.: Východ, 1.p, hala. Do Web-Controlleru lze nahrát i půdorys budovy s rozmístěním jednotlivých svítidel.



Řízení pod kontrolou po celém světě
Máme k dispozici integrovaný webový server pro pohodlnou vizualizaci, ovládání a monitorování všech připojených svítidel. Na Web-Controller lze přistupovat z libovolného počítače, tabletu a mobilu s IP připojením a běžným webovým prohlížečem, aniž by byla nutná instalace speciálního softwaru. Webové rozhraní kontroleru nám nabízí celkový přehled o stavu svítidel a jejich případných chyb bez ohledu na to, kde se pracovník údržby nachází. Systém nabízí nastavení testování jednotlivých skupin svítidel v námi specifikovaném čase a časovém rozmezí. Výsledky testování se automaticky ukládají do elektronického provozního deníku, který je ve vnitřní paměti Web-Controlleru, a lze ho stáhnout přes USB port nebo přímo z PC připojeného na kontroler. V případě jakékoliv chyby svítidla je automaticky odesílán notifikační mail na předem definované adresy, což nám dává možnost okamžité reakce a opravy či výměny vadného svítidla. Přes webové rozhraní můžeme spravovat jednotlivé svítidlo, skupinu svítidel anebo všechny najednou. Svítidla lze dálkově přepnout z trvalého do pohotovostního stavu, zablokovat je, provést ruční testování atd.



Funkce Increase Affordance (IA)
Funkcionalita IA – „zvýšení dostupnosti“, byla přidána do vybraných svítidel např. Crystal Way  a Nexitech.
Tato plně programovatelná funkce může být aktivována manuálně nebo automaticky na základě stlačení tlačítka požárního alarmu nebo dalších systémů.
Po aktivaci funkce IA začne nouzové svítidlo/bezpečnostní značka pulsovat a blikat, díky čemuž je lépe viditelné a zajistí bezpečnější a rychlejší nalezení únikové cesty.
    


Funkce Adaptive Evacuation (AE)
Eaton vyvinul systém Adaptive Evacuation, který je schopný přepínat mezi předdefinovanými trasami a dokáže navést k nejbezpečnějšímu únikovému východu.
Svítidlo Matrix dokáže měnit směr šipky zobrazující směr únikového východu nebo rozsvítit červený kříž. Tento kříž signalizuje, že tato trasa není pro evakuaci osob bezpečná. To vše na základě předem nastavených únikových scénářů, které jsou aktivovány buď ručně, nebo automaticky požárním hlásičem, kamerovým systémem atd.
Katalog dodávaného nouzového osvětlení EATON lze prohledávat a číst zde v redakční knihovně!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Eaton Elektrotechnika s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů neustále roste a stále významněji ovlivňuje oblast dodávek energie. Klíčovým úkolem je vyrovnat proměnlivou výrobu obnovitelné energie s konstantní poptávkou spotřebitelů energie. Přednáška by tak mohla nabídnout komplexní pohled na současný stav a budoucí perspektivy energetiky s ohledem na udržitelný rozvoj a změnu klimatu ...
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933