Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SYNERCOM: Sjednocením odběrných míst lze ušetřit velké peníze (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.08.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SYNERCOM: Sjednocením odběrných míst lze ušetřit velké peníze


SYNERCOM: Sjednocením odběrných míst lze ušetřit velké peníze
Na trhu se stále objevují nezčetné pokusy o technické snížení nákladů na energie. Reálných možností však zase tolik není. Na brněnském veletrhu se objevila nabídka, kterou lze náklady opravdu snížit. Není v tom žádný podvod. Jde o čistě tržní princip. Navíc mu všechny dnešní technologie velice pomáhají.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 28.08.2017



Pod značkou Synercom se skrývají úspory nákladů a protože úspory jsou všude kolem nás, zeptáme se Tomáše Doležala, jak je to pod touto značkou.





Textový přepis rozhovoru:

Tomáš Doležal
Děláme to tak, že celý dům sjednotíme do jednotných odběrných míst a nabízíme jim, že vystupují jako celek. Díky tomu se stávají pro poskytovatele služeb více zajímavými a ti díky tomu jsou ochotni nabídnout lepší ceny. Aby v dnešním světě počítačů nemusel nikdo chodit a odečítat podružné měření, tak součástí systému je dálkový odečet odběrů. Díky tomu, že API je potom připravené na jednotlivé fakturační systémy, tak jsme schopni celou správu budov dělat téměř automatizovaně bez nutnosti zásahu jednotlivých lidí.
 
Samozřejmě na snadě je standardní voda, která se dneska odečítá už na patě domu a potom se řeší podružné vodoměry. Toto řešíme i s internetem, elektřinou, plynem a umíme to řešit jak drátově, tak bezdrátově, takže nemáme problém v jakékoliv budově toto realizovat. Řešíme to tak, že dneska v nájemních domech jsou lidi samostatně připojení, tzn., 7 patrový dům, který má na každém patře 4 bytové jednotky, to je poměrně dost bytů. My je všechny sdružíme do jednoho odběrného místa, tzn., 38 bytů funguje jako jeden velký odběratel.

Služba je nejvíc určená pro společný stav vlastníků, samozřejmě i pro správcovské firmy, družstva, dá se říct i města, obce. Systém je škálovatelný, dá se řešit i na úrovni rodinných domů, kdy se dají propojit jednotlivé čtvrtě. Nevidím v tom žádný problém. Máme referenci o bytovém domě tady v Brně a dalších několik desítek řešíme po celé republice.

V dohledné době navštívíme různá města, kde to budeme prezentovat. Bohužel systém není tak, že by se dal řešit jak rohlíky, je to pokaždé jiné, tak abychom našli nějaké ideální nastavení. Musíme to dělat individuálně. Není možné to dělat pro všechny jednotně.



Toto bylo jednoduché řešení, jak vystupovat vůči dodavatelům jednotně a zcela jinak než samostatný odběratel. Koho to zajímá, kontaktujte společnost Synercom a dozvíte se víc.




Co říkáte na sjednocení více odběrných míst za účelem snížení plateb?
Dejte nám svůj názor vědět v níže otevřené diskusi také vy!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.