Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Svorka WAGO inline řady 221 na AMPERu 2022 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.06.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Svorka WAGO inline řady 221 na AMPERu 2022


Svorka WAGO inline řady 221 na AMPERu 2022
Jeden z nejmenších prvků domovní instalace má další praktický přírůstek! Tentokrát představen na veletrhu. Nenápadná položka za pár korun, řeší situace, kdy chybí pár centimetrů vodiče. Kdo zná tento typ svorky, asi ho už nikdy nenapadne k prodlužování chybějící délky použít klasickou šroubovou čokoládu. O produktech tohoto léty prověřeného výrobce nemusíme pochybovat. Stojí svorka opravdu k zamyšlení?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.06.2022





Svorka označovaná jako inline, přestože na AMPERu 2022 byla ve středu zájmu, letošní novinkou ve skutečnosti nebyla. Pouze díky koronavirové epidemii se prezentovala virtuálně. Její konstrukce je podlouhlá, hubená. Aleš Šilhavý, produktový specialista WAGO prozradil, proč je kromě typového označení WAGO 221-2411 označováná jako "inline". Její kouzlo spočívá v přípojení vodičů nikoliv z jednoho, ale obou směrů spojovaného vodiče. Dozvíte se, že typická využití této svorky jsou v případech, kdy spojovaný obvod potřebujete často přepojovat. Ať již z důvodu testování, měření atd. Další, velmi častou situací bývá potřeba prodloužení krátkého vodiče.



A co hliníkové vodiče?
Krátkých, zlomených hliníkových vodičů jsou v dosluhovaných elektroinstalacích nepočítaně. Takové případy se opravují wagosvorkami a kontaktní vazelínou již několik desetiletí. Kupodivu tato nová řada není výrobcem pro tento případ doporučována. Ale pozorně si zdůvodnění poslechněte sami! Netýká se přítlačné konstrukce nebo spojované plochy!



Na tuto svorku se podíváme s lidmi z praxe blíže v dalším článku. Konstrukci klecové svorky jsme testovali již dávno (zde). Tento nový typ má i zajímavé příslušenství ...


Reportáž o uváděném základním typu WAGO 221 zde!
O nové WAGO 221 inline jsme psali před rokem zde!
Více o dokumentech WAGO naleznete zde v redakční knihovně!
Více videoklipů WAGO naleznete zde v archívu Elektrika.TV





KDE VIDÍTE PRAKTICKÉ POUŽITÍ
Wagosvorky 221 Inline?
MÁTE PŘEDSTAVU UŽ TEĎ?
PODĚLTE SE V NÍŽE UVEDENÉ DISKUSI TAKÉ!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
WAGO Elektro spol. s r.o. - Rozvodova 1116/36, Praha 4 - Modřany - 261 090 143 - info.cz@wago.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.