Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Světelná technika ENIKA (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.03.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Světelná technika ENIKA


Světelná technika ENIKA
Vzpomínka na strahovskou halu AMPERu plnou svítidel, mi připomněla revizi dodavatelů osvětlovacích těles. Vyrazil jsem na veletrh. Plnou halu svítidel jsem tedy neobjevil, za to u Eniky systém řízení venkovního osvětlení Posseidon City ano. Ten řídí venkovní osvětlení via sít LoRa WAN. Komunikuje přes DALI nebo analogovými signály. Konečně něco do mého oblíbeného portfólia propojitelnosti všeho se vším. A zde uvádím krátké nahlédnutí do útlého katalogu svítidel nejen do průmyslu, ale rozhodně ne do domácností ...
Filip Horáček, ze dne: 29.03.2023




Když jsem letos na Amperu narazil na stánek Eniky, prohnala se mi smršť myšlenek hlavou. Bezdrát, měření, řízení, Posseidon, E-gon, ale také svítidla! Kde, že je svítidlům na Amperu konec? Ale u Eniky evidentně nekončí i přes to, že Enika, takovou jakou jsem ji znal v minulosti, vzala také za své. Nová budova, nové programy ... vše se vyvíjí. A tak jsem teď skončil u posledního katalogu svítidel, který jsem obdržel ...



Pro více podrobností kliknout!


Co v katalogu čekat?
  • reflektorová průmyslová svítidla
  • závěsná průmyslová svítidla
  • závěsná a přisazená průmyslová svítidla
  • svítidla (pouliční) pro veřejná prostranství
  • stropní svítidla do kanceláří a prodejen
  • závěsná svítidla do kanceláří a prodejen


Pro více podrobností kliknout!


Jak jsou podány podrobnosti?
U každého typu svítidla nalezneme samozřejmě název, fotografii, fotografii použití, v odrážkách zásadní fakta, piktogramy základních technických vlastností. Přehlednou tabulku jednotlivých alternativ doplňuje mikroskopiský diagram svítivosti. nechybí část o příslušenství, kótovaná perokresby důležitých konstrukčních detailů a také třeba QR kód odkazující na stránku výrobce s aktuálními daty o konkrétním produktu.



Pro více podrobností kliknout!


Nejde o žádného "cvalíka", ale o úzkou brožurku. Ta ovšem pojednává o vybraných svítidlech dostatečně. Spíše než o design jde o technikálie. A to mi u Eniky bylo vždy blízké.
Uvedený katalog lze zde prohledávat a prohlížet!



TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.