Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Starým Ezeťákům spadlo nostalgické hnízdo v Divákách


Document Actions
Starým Ezeťákům spadlo nostalgické hnízdo v Divákách
Bývalý největší elektromontážní podnik EZ Brno si tvořil elektrikářský potěr na břeclavsku v obci Diváky. Odtud vycházeli hotoví elektromontéři průmyslových instalací do celého světa. Dodnes v mnohých podnicích se najdou pamětníci, kteří získávali své první odborné znalosti právě v tomto místě. Smutná zpráva, Divácký zámeček se hroutí ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.09.2006

Vyjímečně otiskujeme část zprávy z Novinek.cz

--------------------------------------------------------

Vize o změně zámečku v Divákách na Břeclavsku v domov pro válečné veterány dostala pořádnou trhlinu. Část zámečku totiž nedávno spadla. Pozadí majetkových změn památky šetří policie.

30.9. 2006 08:00
BŘECLAV - Zámeček letos od kraje koupila soukromá podnikatelka Soňa Weinbrennerová. S novináři ani obyvateli Divák nekomunikuje, lidé ji znají nanejvýš jako stín za oknem auta s ozbrojenými tělesnými strážci. Novému osazenstvu zámku s polovojenskou ochrankou nepřišli na chuť.

V polovině srpna spadla část zámku. Poškozené křídlo prý nespadlo najednou, ale v několika etapách. Pokaždé v noci. Lidé se domnívají, že může jít o pojišťovací podvod.

Pamětní místo stovky elektrikářů!

"Na zámku došlo ke škodní události. Spadl tam strom, který stavbu poškodil. Momentálně jednáme s památkáři, jak situaci řešit," řekl Milan Švejda z právní kanceláře, která podnikatelku zastupuje. Právníkovo vysvětlení o příčině poškození stavby má slabiny.

Strom spadl na opačnou stranu
U zámku v místě poškození sice strom stál, ale jeho velikost nebyla zrovna úměrná rozsahu poškození a především, kmen stromu a zůstal nakloněný pryč od zámku. Kdyby jej měl poškodit, musel by se vzepřít gravitačním zákonům, zvednout se a následně přepadnout na zdi a střechu zámku.

Zničení části památky není jediný problém. Opravy se zjevně zastavily a Katastrální úřad v Hustopečích přerušil řízení o majetkových změnách v listu vlastnictví. Učinil tak na popud policie.

"Manžel paní Weinbrennerové je podezřelý ze závažné hospodářské trestné činnosti a jelikož zámeček spadá do společného jmění manželů, byl zajištěn pro účely trestního řízení. O jeho dalším osudu rozhodne soud," uvedla mluvčí finanční policie Naďa Očenášková. Zda zásah policie souvisí s pádem památky, neuvedla. Skutečností ale zůstává, že data pádu zdí se prakticky shodují s časem, kdy zmizel trestně stíhaný Michal Weinbrenner.

Někteří si na tom místě pamatují vývařovnu!

Prokletá památka
"Co to spadlo jsme jej neviděli. Ale protože u zámečku dali zákaz vstupu a areál hlídají, ani nevíme, co se tam všechno děje," řekl starosta Libor Veverka (ČSSD).

Milan Vojtek, Právo


Divácký zámeček je jakoby prokletý. Když obec žádala kraj o bezúplatný převod ... více zde

-------------------------------------------------------

V této souvislosti hledáme absolventy tohoto učiliště!

Pokud vám říkají něco jména:

Gracias, Majer, Černý, Zajíc, Wetter, Blažke, Hamáček, Vyhlídal, Páleník, Sulovská, Jíra ...

Krátká vzpomínka na montáže Vítkovických vysokých pecí zde!

Pošlete nám do redakce svůj kontakt! Zde kontakty!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Diskusní fóra, to je svět! Mají svá pozitiva, ale také úskalí. Ostatně jako každý jiný nástroj. V tomto případě vznikla tato aktivita díky rychlému výroku jednoho dlouholetého uživatele, kdy podmíněně zpochybnil deklarované vlastnosti hodně provokativní nabídkou. I když se můžeme nad tím samozřejmě pousmát, výrobci zminěné krabice se ledabylými výkřiky neztotožňují. A jak to dopadlo sledujte zde ...
Portál Elektrika se vyvíjí postupnými interakcemi 26 let. Je zvykem provedené a plánované úpravy diskutovat osobně s těmi, kteří se hlásí být insidery této platformy. Zakládáme si na skutečnosti, že u nás nelze čekat vše stejné jako vidíte na jiných místech internetu. Letos se změn nahromadilo více, o to větší důvod to probrat. Kdo se chystá na AMPER a chce být u změn také, rádi dáme "kafe" u nás na stánku :-) Kudy k nám vede cesta, sledujte zde!
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933