Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Spotřebu elektřiny ohlídá monitor spotřeby zieNu


Document Actions
Spotřebu elektřiny ohlídá monitor spotřeby zieNu
Děsíte se při ročním vyúčtování spotřeby elektřiny částky na faktuře? A přitom možná máte zbytečnou spotřebu. Jak ale zjistit ne nějakou přibližnou spotřebu, ale spotřebu opravdu reálnou. Řešením může být monitor spotřeby. Více zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 5.10.2010


Živnostníci elektrikáři, alespoň ti podnikavější, někdy hledají, čím by svou nabídku zákazníkovi ozvláštnili, aby ji udělali zajímavější pro zákazníka. Nezkusili jste někdy nabídnout, v rámci budování, revize či rekonstrukce elektrorozvodů bytu či rodinného domku, instalaci monitoru spotřeby?

Někomu stačí jednou za rok odečíst spotřebu z elektroměru, zaplatit fakturu a dál to neřeší. Někdo jiný by třeba zase uvítal, kdyby měl průběžně přehled o svém odběru, aby tak mohl změnit své návyky, nebo se rozhodnout pro výměnu neefektivního spotřebiče.

Už jen pouhý pohled na displej takového monitoru spotřeby vede člověka k zamyšlení – nenechal jsem něco zbytečně zapnuté? Zkušenosti uživatelů říkají, že po instalaci takového monitoru klesla jejich spotřeba o 10 až 20%. To už je, při avizovaném zdražení elektřiny v příštím roce, docela zajímavé, ne?

Můžete tedy svým zákazníkům nabídnout monitor spotřeby zieNu. Tento přístroj snímá pulsy blikající LED na elektroměru, nebo otáčky kotouče elektromechanického elektroměru, a zobrazuje aktuální spotřebu odběrného místa ve wattech. Nikoli nějakou přibližnou spotřebu, ale přesně takovou, jakou mu počítá jeho elektroměr.

Monitor zieNu pochází z Nizozemí – odtud ten zvláštní název. Do angličtiny by se dal přeložit jako SeeNow.

Je možné ho připojit např. na domácí počítač, a na něm si shromažďovat data, zobrazovat si průběhy, vyhodnocovat spotřeby.

Podrobnější informace najdete na internetu http://sites.google.com/site/zienucz/monitor-spotreby

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 9)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933