Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Společnost ABB završila investici 180 mil Kč do posílení výroby rozvaděčů pro vysoké napětí v České republice


Document Actions
Společnost ABB završila investici 180 mil Kč do posílení výroby rozvaděčů pro vysoké napětí v České republice
Otevření nově zrekonstruované výrobní haly v brněnském závodě přineslo 100 nových pracovních míst a navýšení objemu výroby o více než 30%. Společnost ABB, přední světová firma působící v oblasti energetiky a automatizace, 22. května v Brně slavnostně otevřela nově zrekonstruovanou výrobní halu, a to pro výrobu rozvaděčů vysokého napětí. Investice ve výši 180 milionů Kč zahrnovala nejen rekonstrukci ...
Komerční sdělení, ze dne: 30.05.2012

Společnost ABB, přední světová firma působící v oblasti energetiky a automatizace, 22. května v Brně slavnostně otevřela nově zrekonstruovanou výrobní halu, a to pro výrobu rozvaděčů vysokého napětí. Investice ve výši 180 milionů Kč zahrnovala nejen rekonstrukci uvolněných prostor, ale také nový koncept uspořádání výrobních a skladovacích prostor, doplnění výrobních a skladovacích technologií. Současná rozloha výroby rozvaděčů tak dosáhla téměř 17.000m² a byla zvýšena o 5.000m².

V Evropě jsou pouze dvě místa, kde ABB vyrábí vzduchem izolované rozvaděče pro vysoké napětí, a to právě závod Brně a závod v Dalmine v Itálii. Investice společnosti ABB je významná nejen pro brněnský závod, ale také pro celý energetický průmysl v České republice. Kromě zvýšení zaměstnanosti, což je velmi důležitý faktor pro hospodářství České republiky vedla také k dalšímu nárůstu exportu z brněnského závodu a k posílení aktivit v oblasti vývoje a výzkumu. Během 2 let vytvořilo ABB v Brně více než 100 nových pracovních míst.

"Tato významná investice do výroby rozvaděčů pro vysoké napětí nám umožňuje posílit vedoucí postavení na trhu výrobků pro přenos a distribuci elektrické energie, ale také nové možnosti a zvýšení intenzity výzkumných a vývojových činností v této oblasti," uvedl Jiří Potěšil, ředitel divize ABB Výrobky pro energetiku a dodal: "jednalo se nejen o rozšíření výrobní linky, ale i výraznou automatizaci výroby komponentů ."

Výrobní závod ABB v Brně vyrábí primární vzduchem izolované rozvaděče pro vysoké napětí řady UniGear pro většinu evropských trhů a pro vybrané trhy na Blízkém východě a v Severní Americe. Investice přinesla zcela nové rozložení výroby, umožňující ABB zvýšit produktivitu, a tím i konkurenceschopnost rozvaděčů UniGear. Očekávaný nárůst obratu o 1 miliardu Kč ročně je realizován především v exportu.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933