Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Soumrak analogových kamerových systémů? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.02.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Soumrak analogových kamerových systémů?


Soumrak analogových kamerových systémů?
V době gigantického rozvoje internetu a IP technologií si mnozí zainteresovaní kladou otázku, zda již nastává konec analogových kamerových systémů. Jde o otázku, na kterou nelze jednoznačně odpovědět. Můžeme se ale pokusit tuto problematiku poněkud detailněji rozebrat a uvidíme, zda se dopracujeme k nějaké smysluplné odpovědi ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.02.2011

Ačkoli je jasné, že se dříve či později všechny technologie (kamerové systémy nevyjímaje) "sejdou na síti", pravda je taková, že v současné době na světovém trhu výrazně dominují analogové kamerové systémy. Podle některých dostupných analýz by se zlomovým mezníkem v duelu analog vs. IP měl stát rok 2013. Koncem tohoto roku by měla být produkce IP kamer asi 65% celkového objemu trhu. Je-li to pravda, či ne, ukáže až budoucnost. Nicméně všichni významní výrobci kamer neustále vyvíjejí technologicky vyspělejší kamery, které svými funkcemi mohou směle konkurovat IP kamerám. Nechci se stavět do pozice obhájce analogových kamer, ale podle mého názoru ještě stále mají tyto kamery na našem trhu opodstatnění. Ať tak, či onak, obě platformy mají své zastánce i odpůrce. Pojďme se tedy stát na chviličku oponenty fanoušků IP kamer a zkusme polemizovat nad některými jejich argumenty.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.