Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

Provoz, údržba a revize přípojek vysokého napětí


Document Actions
Provoz, údržba a revize přípojek vysokého napětí
Pracujete s vysokým napětím? Petr Létal na 46. konferenci elektrotechniků přednášel na téma provozu, údržby a revizí přípojek vysokého napětí. Zaměřil se přitom na běžné nejčastější případy, jako jsou kioskové trafostanice s vývodní TNC sítí. Ve své přednášce zodpověděl základní otázky jako: Jak provádět revize? Jak často? Kdo je provádí? Kdo za ně nese odpovědnost? A jak se provádí revize transformátoru nebo měření zemničů?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 18.11.2014


Zajímá vás, co nesmí chybět v místním provozním předpisu? Na co si dát po pozor při revizi pojistek? Nebo jak se měří impedance smyčky?  Sledujte přednášku Petra Létala. Níže uvedenou stopáž využijte pro posun k žádanému tématu.





Krátce o SOLID team Olomouc
Vydává odborné studijní publikace Elektro v praxi a materiál pro přípravu ke zkouškám z vyhlášky 50/1978 Sb. Školí a vzdělává pracovníky profese elektro dle vyhlášky 50/1978 Sb., pro přípravu ke zkouškám RT skupiny E4A - revize elektrického ručního nářadí, spotřebičů, z obsluhy měřících přístrojů a měření elektrických veličin. Pořádá přípravná školení revizních techniků skupiny E2A - revize elektrických zařízení do 1000V a hromosvodů, odborné semináře elektrotechniků v dopravě - trakce, lanové dráhy, kolejová vozidla, sdělovací a zabezpečovací zařízení a konference elektrotechniků. Radí v oblasti energetiky a elektrotechniky.

Více o SOLID team Olomouc zde.
 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 6)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Solid Team s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Co to znamená mít "úplnou profesní kvalifikaci" a jak to souvisí s různými pracemi v elektrotechnice? Jak najít a pochopit informace o úplných profesních kvalifikacích v elektrotechnice? Co potřebuji k získání ÚPK, například jako "Elektrikář – silnoproud"? Jaké pracovní kvalifikace získat a jaké zkoušky složit, pro ÚPK? Co to znamená v praxi, když mám úplnou profesní kvalifikaci? Jaké práce mohu dělat a jaké ne?
Přehled obsahu a souvisejících okolností jarních konferencí ve Šternberku a Ostravě. Účastníci se dozví přehled aktuálních technických norem s komentářem, o možnostech použití umělé inteligence v praktické elektrotechnice, o pracovně právních vztazích při zaměstnávání svých odborných kolegů, jak se dá legálně pracovat za hranicemi a třeba také o podrobnostech řádu prohlídek a ...
Miroslav Záloha připomíná definici pracovního úrazu. Zapomíná se, že zaměstnavatel má povinnost objasnit příčinu a okolnosti pracovního úrazu a vést dokumentaci o všech pracovních úrazech. Dozvídáme se, ve kterých odvětvích vznikají pracovní úrazy nejčastěji. A zajímavý pohled je na dlouhodobé statistiky, které ukazují, kdy k nim dochází a kdo je tou nejohroženější skupinou. S podrobnostmi se seznamte zde!
Mnoho z nás zajímá, jak budou v budoucnu vypadat noví "kvalifikovaní". Jaké úrovně dovedností jsou potřebné pro různé druhy prací v elektrotechnice a kolik typů kvalifikací v elektrotechnice existuje? Kde hledat informace o konkrétní práci v elektrotechnice? Co umět a jaké dovednosti znát, k získání kvalifikaci "Elektromechanik pro elektroenergetická rozvodná zařízení"? Hlavně, že se v tom vyznáme! Sledujte zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933