Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Šokující výpovědi Jana Hájka #6: Proč je špatná rada trestným činem? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.09.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Šokující výpovědi Jana Hájka #6: Proč je špatná rada trestným činem?


Šokující výpovědi Jana Hájka #6: Proč je špatná rada trestným činem?
Občanský zákoník má v otázce odpovědnosti za špatnou radu jasno. Pokud někdo vystupuje jako odborník, nahradí škodu, způsobí-li ji neúplnou či nesprávnou informací nebo škodlivou radou danou za odměnu ve svém oboru. Poškozený přitom ale musí být schopný prokázat, že mu špatnou radu dal ten konkrétní odborník. K tomu může sloužit smlouva o dílo, projektová dokumentace či v případě diskusí notářský zápis.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.09.2015



V šestém díle seriálu Šokující výpovědi Jana Hájka jsme se zaměřili na trestní odpovědnost za škodu způsobenou špatnou radou.



Kdo je Jan Hájek
Po absolvování SPŠ Dopravní, oboru zabezpečovací a sdělovací technika a ročním pokusu na ČVUT – Fakulta strojní, počal svou profesní kariéru u firmy AEG Domácí spotřebiče, organizace servisu a servisních prací. Po roce přešel k firmě J. Fröschl & Co., kde  prošel  pozicemi - přímé  služby zákazníků,  obchodní  zástupce,  vedoucí oddělení, vedoucí prodeje Praha, vedoucí prodeje ČR. Od roku 2002 pracuje pro firmu DEHN + SÖHNE. Je spoluautorem KníŠky 2.0, elektronické odborné publikace s více jak 20.000 čtenáři. Je aktivním účastníkem diskusí Elektrika.cz.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.