Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Šokující výpovědi Jana Hájka #5: Může zedník provádět montáž hromosvodu? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.09.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Šokující výpovědi Jana Hájka #5: Může zedník provádět montáž hromosvodu?


Šokující výpovědi Jana Hájka #5: Může zedník provádět montáž hromosvodu?
Může vám zedník naistalovat hromosvod? Pokud splní všechny zákonné požadavky, tak ano. Provádění úkonu, jako je třeba instalace zemniče, vyžaduje konkrétní živnostenské oprávnění. Pokud oprávnění nemá, pak se dopouští neoprávněného podnikání a hrozí mu pokuta do výše až 750.000. Pro koncového zákazníka je využívání služeb člověka bez oprávnění risk, žádná pojišťovna totiž nebude proplácet případné škody vzniklé nelegální činností.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.09.2015



V pátém díle seriálu Šokující výpovědi Jana Hájka jsme se zaměřili na provádění hromosvodů bez patřičného oprávnění.



Kdo je Jan Hájek
Po absolvování SPŠ Dopravní, oboru zabezpečovací a sdělovací technika a ročním pokusu na ČVUT – Fakulta strojní, počal svou profesní kariéru u firmy AEG Domácí spotřebiče, organizace servisu a servisních prací. Po roce přešel k firmě J. Fröschl & Co., kde  prošel  pozicemi - přímé  služby zákazníků,  obchodní  zástupce,  vedoucí oddělení, vedoucí prodeje Praha, vedoucí prodeje ČR. Od roku 2002 pracuje pro firmu DEHN + SÖHNE. Je spoluautorem KníŠky 2.0, elektronické odborné publikace s více jak 20.000 čtenáři. Je aktivním účastníkem diskusí Elektrika.cz.
 
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.