Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

SOFTWARE: dm Revize - nový nástroj k tvorbě revizních zpráv


Document Actions
SOFTWARE: dm Revize - nový nástroj k tvorbě revizních zpráv
Univerzální nástroj pro tvorbu revizních zpráv elektro. Je variabilní dle potřeb uživatele. Součástí jsou přednastavené texty, které lze uživatelsky měnit. Je ovládán intuitivně a má přehledné ovládání snadné přepínání kapitol, vkládání textů, kopírování atd. Software je v půlročním bezporuchovém provozu využíván aktivními revizními techniky a bude pravidelně aktualizován. A co víc? Umí kompletně importovat data z programu 2k-systém!
Miroslav Minařík, ze dne: 18.06.2008
reklama

Na nový softwarový nástroj revizních techniků dmRevize jsme se zeptali přímo jeho duchovního otce Pavla Borka z Blanska!

Jak vás, revizního technika činného v oboru, napadlo vyvíjet software?
Kdysi jsem stanul před problémem. Můj původní DOSovský program pro tvorbu revizí zastaveným vývojem zakrněl. Ovšem bylo úžasné, jak moc byl nadčasový. Používal jsem ho více, než deset let. Pro jeho provoz byl ovšem bohužel nezbytný multiboot operačniho systému (DOS nebo XP) a tiskárna s paralelním portem.

Proč jste jednoduše nepoužil některý z dostupných nových?
Ve starém programu mám zpracováno kolem 1000 revizí. To je množství zkušeností, které vytvořilo mé dilema, zda vše otrocky přepsat nebo zpracovat v jiných programech. Tehdy jsem se spojil s Danem Mikuláškem, profesionálním programátorem a pokusili se data revizí umístit do nového programu pod MS WIN XP/Vista. A po více než roční práci je program, původně určený pouze pro mě, na světě.


Pro větší náhled kliknout!

Čeho si na této pracovní pomůcce ceníte?
... revizního technika vede vypracováním revizní zprávy od vymezení rozsahu zprávy, přes technický popis revidované části, popisu rozváděčů, rozvodnic a v nich měření izolačních odporů obvodů. Dále nabízí popis jednotlivých prostor s měřením ochrany před úrazem proudem na jednotlivých vývodech (spotřebičích). Následuje zhodnocení ochrany před úrazem elektrickým proudem a zjištěné vady, závady a odchylky od platných norem. Tedy komplexní a logický postup.

V závěru revizní zprávy je doporučení, upozornění provozovateli zařízení, instalace.


Pro větší náhled kliknout!

Co je určitě zajímavé a v mnohých případech výhodou?
Tento program zabírá minimální prostor na disku (cca 3MB). Při psaní se data automaticky zálohují. Veškerá zadávání a tisk probíhá přímo v programu a není třeba dalších programů (Word, Access).
Software je schopen převzít textové soubory stávajících revizních zpráv.
Umí kompletně importovat data z programu 2k-systém!


Pro větší náhled kliknout!

Jak se bude dm Revize prodávat?
Předpokládáme, že největší část distribuce pokryje internetové médium. Ale uživatelé mohou počítat i s prodejem přes kamenné obchody např. BEN technická literatura apod. Každá licence se váže buď na fyzickou nebo právnickou osobu. 


Pro větší náhled kliknout!

Než se uživatel pustí do stahování demoverze, co by měl vědět?
Program je vyzkoušen pro facility management - správu objektů.
Pro objekty, jednotlivé firmy, zákazníky sestaví měsíční a roční plány revizí a vytiskne dopis oznamující termín pravidelné revize.
Po zkušebním provozu již obsahuje více, než 1000 zdůvodnění možných závad s ohledem na nové normy platné od roku 2009 a mohou být doplňovány specifickými závadami konkrétního uživatele.

Program dm Revize umí automaticky zpracovat výkaz provedené revize.
A bude mít i možnost tisku daňového dokladu - faktury.
Nástavbou programu bude i část el.ručního nářadí, spotřebičů (i zdravotních) a svářeček.
Tím bude kompletní správa jednotlivých zákazníků, firem, provozoven, objektů.

Program dm Revize je silný nástroj pro práci revizního technika,pomáhá mu a usnadňuje práci.

Můj závěr ...
Autor spontánně vytvořeného software si získal první body u uživatelů tím, že pro své dílo našel ochotné revizní techniky. Ti podrobili tuto pomůcku kritickým testům. Z mého pohledu má tento software velmi dobře našlápnuto!
Rychlý kontakt: +420 602 759 657

Jak vzniká odhodlání se pustit do vývoje takového software jsem se zeptal Pavla Borka, duchovního otce této pomůcky ...

 

Demoverzi si můžete okamžitě stáhnout níže uvedenou možností!

 
 


 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 9)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Pavel Borek
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933