Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: KATALOG: Síla světla 2022 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.01.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

KATALOG: Síla světla 2022


KATALOG: Síla světla 2022
Mezitím co vedení a přístroje jsou skryty pod omítkou nebo v rozvaděčích, svítidla jsou to, co je naopak vidět. Přičemž platí, že ani svítidel nebo vypínačů by si uživatel neměl všimnout. Správný návrh by měl provádět nejlépe architekt. To je specialista na sladění prvků v interiéru. Ale běžný návrh se odehrává na podstatně nižší úrovni. V praxi můžeme být rádi, pokud to udělá projektant. Ale jak víme, projektant vypočítá příkon, svítivost ... a co ten design? Kdo vlastně ve finále navhuje design osvětlení?
Slávek Patera, ze dne: 11.01.2023



... to je asi případ od případu. Pro některé objekty stačí návrh běžného svítidla s příslušnými parametry, u rodinných domů si manželé vyšlápnou do stavebních supermarketů a u exponovaných objektů se o to postará architekt.

Přede mnou leží katalog, který pro elektrikáře určitě není. Kolegové mi prominou, ale v hlavě jim probíhají různá zapojení nebo katastrofické scénáře špatných zapojení. Tento sešit pojednává především o designových alternativách, kde se technické parametry zmiňují především pro výběr.



Pro více informací kliknout!

Osobně mám rád české výrobce. Myslím tedy výrobce, nikoliv ty, kteří si nechají vyrábět v jiné zemi a zde to prezentují jako český výrobek. Samozřejmě mé vlastenectví má kvalitativní limity. Maskování špatné produkce pod značkou Made in Czech Republic je velmi špatným pokusem o marketing.

Halla je pro mne značkou, s kterou jsme neměli žádný problém. Neobjevuje se sice v našich zakázkách často, jak bych si třeba představoval, ovšem to není předmětem sdělení. Ostatně český minitrh není pro značku jediným trhem na světě.


Pro více informací kliknout!

Co nalezneme na cca 190. stranách katalogu?
Nalezneme dvě zásadní skupiny. Samostatná svítidla a Osvětlovací systémy. Viz


Pro více informací kliknout!


Jaké detaily produktů můžeme očekávat?
Konkrétní svítidlo má dost prostoru na podrobnosti. Zkraje nalezne praktickou zkratku url adresy pro rychlé vyhledání na internetu ve formě adresy www.halla.cz/název svítidla ... pak následuje popis svítidla s fotografiemi. Následují informace o montáži, vyzařování, barev, či rozměrech. A protože jde o katalog spíše pro investora, je v něm více obráků než technických podrobností.

Zmíněný katalog lze prohlížet a prohledávat zde!



TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.