Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

SIDAT váš výrobní proces naskenuje a vymodeluje k dalšímu vylepšení


Document Actions
SIDAT váš výrobní proces naskenuje a vymodeluje k dalšímu vylepšení
Digitální simulace se s rozvojem výkonnosti elektroniky přibližuje stále více. To, co jsme kdysi viděli ve vědeckofantastických příbězích, můžeme dnes využít sami. Jen znát možnosti, z kterých lze vybírat. Jakým způsobem můžeme přenést náš byznys do virtuálního modelu, hrát si s ním, vymyslet nové rozšíření, otestovat jej a až pak investovat do fyzických strojů a zařízení? Jistě o takové možnosti víme z médií, ale SIDAT tuto službu již běžně nabízí ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 22.01.2020
reklama


Z rozhovoru jsme zaznamenali ...
Značka SIDAT (Digital) je svými odborníky kompilátem znalostí digitalizace a automatizace. Propojuje fyzický svět s digitálními technologiemi. Dokáží nasnímat skutečné hodnoty fyzických zařízení a následně vymodelovat virtuální dvojče. Taková snaha pak predikuje následné stavy a také detekuje úzká místa výrobních procesů.
Výsledkem je nejen vyšší jistota plánování, ale i zpřesnění a následné zvyšování finální efektivity.

SIDAT se nezaměřuje striktně na strojírenství. Poskytovaná technologie není omezená konkrétním typem výroby. Robin Mitana popisuje konkrétní případ, kdy byl vymodelovaný proces do digitální podoby. Digitální kopii naučí požadované procesy. Simulací různých problémů se získají různé nečekané stavy systémů, virtuální projekt přenastavit a spustit jej s novými parametry znovu.

Na takové digitální dvojče se dá pohlédnout z více úhlů využití. Buď data snímáte v reálném čase a odhad následných procesních stavů je přesnější, nebo lze z historických dat zpětně rekonstruovat stavy, při kterých došlo například k nežádoucím stavům. To, co je velkým přínosem pro vývoj snad každé novinky je možnost simulačního rozhraní. To využijete při návrzích nových výrobních zařízení. Aplikované virtuální experimenty prozradí potřebu lidských zdrojů, technického zabezpečení a třeba také množství spotřebovávaných energií. 


SIDAT má k výrazu Průmysl 4.0 velice blízko. Robin Mitana v závěru zdůrazňuje, že i přestože se nám může popisovaná činnost zdát jako sci-fi, je nasazení mnohých zmiňovaných procesů snazší než bychom čekali.

Více videovstupů z Digitální továrny 2.0 brněnského MSV 2019 naleznete zde!
 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933