Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SICK: Kamerový systém si rád zahraje Člověče nezlob se! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.12.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SICK: Kamerový systém si rád zahraje Člověče nezlob se!


SICK: Kamerový systém si rád zahraje Člověče nezlob se!
Na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2006 jsme se zastavili u zajímavého zařízení ... Radek Pelikán ze společnosti Sick stručně představil robota, hrajícího "Člověče nezlob se"! Jedná se o kamerový systém, který dokáže vyhodnocovat snímaný obraz a podle něj ovládat další připojená zařízení.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.12.2006

Na Mezinárodním strojírenském veletrhu 2006 jsme se zastavili u zajímavého zařízení ...

Radek Pelikán ze společnosti Sick stručně představil robota, hrajícího "Člověče nezlob se"! Jedná se o kamerový systém, který dokáže vyhodnocovat snímaný obraz a podle něj ovládat další připojená zařízení.

Robot s jednou rukou a kamerovým okem si během MSV v klidu hrál "Člověče nezlob se!". Kamera robota se namíří, definuje se požadované pole. Ovládací program dodává instrukce co v kterém případě provést.


Klik pro větší pohled!

Robot ví, co udělat, když kamera snímá obraz. Pak je informován o stavu hrací kostky, rozložení herní plochy, figurek v poli.


Klik pro větší pohled!

Využití tohoto systému je opravdu velmi pestrá.
První co každého samozřejmě napadne je navádění robotů. Čtení 2D a čárových kódů, kontrola výroby, montáže, různé výstupní kontroly zboží ...

Je také zajímavá přesnost snímání, kdy je možné snímat přesnosti na 0,2mm! Výstup pak hlásí uživateli "měření je v toleranci, měření není v toleranci ...".


Klik pro větší pohled!

Pokud pracujete v oboru, zajímají vás podrobnosti tohoto systému, máte možnost si zažádat společnost Sick o zaslání podrobností!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.