Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Hromosvod aneb pod svícnem IBP je také tma? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 1.11.2001
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Hromosvod aneb pod svícnem IBP je také tma?


Ne vše je ideální. V autoškole musíte vědět vše důležité, co na tom, že vozidlo ve kterém děláte zkoušky by třeba neprošlo technickou....
ze dne: 1.11.2001

Kovářovic kobyla chodí bosa?  Budova IBP v Brně na Milady Horákové, tedy budova elektrotechnického "božstva", (v které sedí nejeden odborník, který zkoumá odbornou způsobilost nejednoho odborně poddaného) má jednu drobnou vadu na kráse. Tím máme namysli způsob provedení hromosvodu na levé straně budovy.

Podívejte se dobře na fotodokumentaci! Svod křižuje vedení nn (rozpor s ČSN), pak svod mizí v obkladech a na pohled není zřejmé kam vede. Při pohledu některých kolem jdoucích revizních techniků, byla tato moderní úprava také označena za "pravděpodobné otevřené jiskřiště" :-). Tedy vzdálenost k zemi cca 3m a zrovna na stěně rozvodny 24/4kV.
Krátký pohled do ČSN 34 1390, ....celistvá hromosvodová ochrana, vzdálenost 5cm od nehořlavých předmětů.... bla, bla, bla....

Uvedené obrázky postupně přibližují ono "vražedné" místo!

Položme si otázku, zda uvedená instalace není sabotáž znevažující práci odborníku vnitru budovy?!

Na tomto článku se podílelo vícero lidí, nejen z redakce Elektriky.cz


Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.