Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Brožura k výběru vypínačů a zásuvek HAGER lumina (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.06.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Brožura k výběru vypínačů a zásuvek HAGER lumina


Brožura k výběru vypínačů a zásuvek HAGER lumina
Skutečně existuje chvíle, kdy je vhodné ukázat investorovi, samotnému spotřebiteli jednoduchý přehled pro výběr toho správného vypínače a zásuvky. Vždy jsem byl pro obsáhlé a detailní katalogy. Snad proto, že v zaměstnání často dohledávám některé technické detaily provedení. Ale jako ostatním, stalo se i mě, že jsem se ocitnul v roli jednoho z nakupujících sám! Člověk si musí situaci prožít, aby pochopil, že ne vždy je to tak snadné, jak zprvu vypadá. Nakonec vše vyřešila jedna obyčejná brožurka ...
Filip Horáček, ze dne: 23.06.2022



Přede mnou leží celkem běžný formát A4, obsahující designovou řadu vypínačů a zásuvek HAGER lumina. Asi bych se nad tím nepozastavil, pokud bych neměl sám praktickou zkušenost s výběrem jiné značky vypínačů v běžném stavebním supermarketu.

Pro více informací kliknout!

Stalo se mi ...
V jednom našem stavení proběhla rekonstrukce plánovaně, čistě a rychle. A tradičně se vypínače a zásuvky nechaly až nakonec. Inu, proč by ne?

Krásný den, vyrážíme nakupovat. Jeden obchod, nic zajímavého. Druhý obchod, nic zajímavého. Třetí, čtvrtý ... a konečně se ženě rozsvítily oči! To je ono! Ukazuje na panel, na první pohled osazený, ne zrovna levnými produkty. Ovšem tři místnosti domu, to zase nebude tak katastrofální ... nebylo by, kdybychom tušili dopředu, co se bude dít. Uvedená řada byla na objednávku, tedy za ty peníze celkem pochopitelné, že to nebude skladem čekat půl roku zrovna na nás. Objednali jsme všechny potřebné přístroje, kryty a vícerámečky rychle a bez problémů.

Za čtrnáct dnů přichází SMS výzva k odběru na dané prodejně. Podavačka sděluje, že zatím přišla polovina. Přístroje bez krytů a rámečků. Zbytek je na cestě. Za další tři týdny jsme obdrželi rámečky! A týden po té jsem vše vrátil, protože čekat na kryty jsme vzdali!

Ač sám pracuji v oboru a vypínači jsem "obložen", vždy jsem výběr a způsob nákupu pro domácnost nechával na ženě. Tentokrát, respektive po tomto marném pokusu, jsem se vytasil s katalogem luminy od HAGERu. Tato řada se žádanému tvaru hodně podobala. Rodinná rada rozhodla rychle s otázkou "kdy se toho dočkáme?". Hager sice nemá takové pokrytí na maloprodejnách jako jiné značky, ale pokud je něco v ČR na objednávku, tak to frčí z Prahy a doma do dvou dnů.

Dnes mi přišel nový prezentační sešit, chcete-li brožura s novou ucelenou sestavou.


Pro více informací kliknout!


Co brožura spotřebiteli prozrazuje?
Řeč je o třech alternativách lumina. I když bytostně nemám rád marketingové "výpěvy" o designu, dozvíme se o jejich rozdílech minimálně z uvedených fotografí.

  • lumina soul, jedna barva
  • lumina intense, tři barvy
  • lumina passion, více než sedm barevných alternativ

U výběru vypínačů a zásuvek platí tzv. "paradox volby" jako nikde jinde! Čím méně na výběr, tím rychleji je starost za mnou. To je ovšem pouze mé mínění. Lidé si rádi vybírají, zkouší, přikládají k omítce interiéru. Znám jednoho, který je o některých designech schopen mluvit, když ne přímo hodiny, tak desítky minut určitě. V tomto případě prst mé ženy zacílil rychle!

Co ji tedy vůbec nezajímalo, bylo provedení přístroje. Nám tolik důvěrné rozpěrné příchytky, bezšroubové svorky i dobrý přístup ke svorkám skutečně neocenila. Naopak ji zaujaly vícerámečky. Naštěstí zavčas zabral můj argument, že musíme následovat počet a polohu již instalovaných krabic ve zdech. Technikálie, tedy tu jedinou datovou zásuvku jsem si dovolil navrhnout sám.
 
Trošku mě rozladila na jedné stránce přítomnost schématického zapojení vypínačů. Nejstaršího z mých dětí napadlo, že by to mohlo podle obrázku zkusit zapojit. Souhlasil jsem pod podmínkou nastudování aktuálně v platnost vycházejícího Zákona 250/2021 Sb. a byl klid! Tedy ne zcela. Nakonec ještě objevili QR kód konfigurátoru a prý by zkusili ... ale naštěstí bylo vše už objednáno.
 


Pro více informací kliknout!


Jsem rád, že už to je za mnou. Rád dělám specifikace do projektů, ale trávit čas rozmýšlením, co je to pravé, skutečně není pro mě! Na druhou stranu chápu ty, kteří si chtějí svůj byteček vyladit i do toho "posledního vypínače". A kdo bydlí u Prahy nebo v Praze, pak má v případě HAGER lumina možnost si vše sám osahat ve Zdibech.

Můj závěr
Vždy jsem považoval za lepší plnohodnotné, propracované, silné katalogy, v kterých jsem dohledal i ten poslední doplněk. Obyčejnými brožurami jsem opovrhoval, ale nyní vidím, že opravdu mají svůj účel a smysl.

Tato prezentační brožura HAGER lumina k náhledu zde!
Detailní katalog HAGER lumina zde!





KDO PRACUJE V OBORU
a chce svým zákazníkům navrhnout něco jednoduchého a pěkného,
může si objednat bezplatné zaslání této
BROŽURY lumina HAGER!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o. - Pražská 238, Zdiby - 281 045 721 - info@hager.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.