Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SEPETNÁ 2021 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 24.09.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SEPETNÁ 2021


SEPETNÁ 2021
Je tu opět oblíbený třídenní seminář zaměřený do oblasti UTZ a VTZ elektro. Během tohoto soustředení jsou připavené aktuální dávky informací nejen z drážních oblastí, ale i z prostředí obecných elektroinstalací. Řeč tedy bude o "padesátce" v novém kabátě, revizích a pak o povinnostech provozovatele elektrických drážních zařízení, proudových chráničů AC, A, B, práci v blízkosti trakčního vedení, o ochraně před bleskem a přepěťové ochrany v podmínkách železnice. A přednášející? Létal, Urbánek, Kramerius, Švasta, Senčuch ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.09.2021


Odborný seminář, zaměřený do oblasti UTZ a VTZ elektro v rozsahu potřeby vedoucích pracovníků, projektantů, revizních techniků a “inspektorů“ se zaměřením na silnoproud, pevná trakční zařízení, zabezpečovací zařízení, kolejová vozidla, MHD.



11. - 13. října 2021
Horský hotel  „Sepetná“

Ostravice 0956
739 14 Ostravice
GPS souřadnice: 49°32'44.697"N, 18°24'14.86"E

Nachází se v Moravskoslezských Beskydech pod Lysou Horou. Místo je ideálním výchozím bodem pro méně náročné turisty i zdatné horaly. Lze také využít přilehlého Relax-centra, kde lze využít spoustu atrakcí.


Náplň semináře
  • Vydané a připravované změny v legislativě VTZ – aktuality. (Petr Létal)
  • Povinnosti provozovatele elektrických drážních zařízení (dokumentace, kontroly, údržba revize)  v podmínkách Správy železnic (Jan Urbánek -  Správa železnic, státní organizace, OŘ Brno)
  • Ochrana před bleskem a přepěťové ochrany v podmínkách železnice. (Jan Hájek - DEHN)
  • Hašení elektrických zařízení – pod napětím – bez napětí? Elektromobilita. (Radek Volný, SOŠ PO a VOŠ PO)
  • Aktuální změny v legislativě. Poznatky z praxe. (Pavel Švasta – REDUCA, Rail Education and Certification Agency)
  • Přehled a rozbor nových i připravovaných norem v oblasti UTZ a VTZ elektro. (Bohuslav Kramerius, člen komise TNK 22 ÚNMZ)
  • Práce v blízkosti trakčního vedení – ČSN EN 50488 v souvislosti z TNŽ 34 3109. (Jan Urbánek – Správa železnic, státní organizace, OŘ Brno)
  • Praktická ukázka: simulátoru AFFD ochrany, působení a nepůsobení proudových chráničů AC, A, B, (Juraj Senčuch OEZ)
  • Změny v elektroinstalacích – aplikace proudových chráničů AC, A, B. (Petr Létal)
  • Rozbor požadavků právních předpisů a ČSN v profesních skupinách, výměna zkušeností. (Pověření zástupci profesních skupin)




Seminář je třídenní, uskuteční se v horském hotelu Sepetná v Ostravici okres Frýdek - Místek. V hotelu je zajištěna plná penze a ubytování. Doporučuje se vzít si s sebou: pohodlnou turistickou obuv a oblečení na vycházky po okolí, domácí obuv a plavky. V ceně ubytování volný vstup do bazénu s whirpoolem, parní kabinou a tobogánem. Každý účastník na konci semináře obdrží potvrzení o absolvování semináře, který bude vydán v souladu s požadavkem předpisu SŽDC - Zam1.

Kontakty na organizátory:
Solid Team s.r.o., Iva Henebergová, Tel.: 585 243 683, 588 883 700, GSM: 776 733 774, e-mail: henebergova@solidteam.cz




Dostupnost si ověřte telefonem včas!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Solid Team s.r.o. - Holická 140/70, Olomouc - 585 243 683 - solidteam@solidteam.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.