Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Sedm produktových skupin OBO BETTERMANN na jaře 2019 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.04.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Sedm produktových skupin OBO BETTERMANN na jaře 2019


Sedm produktových skupin OBO BETTERMANN na jaře 2019
Obrovské množství elektroinstalačního sortimentu OBO BETTERMANN je pro efektivní použití vhodné rozdělit do logických celků, abychom se lépe zorientovali. Pokud se v tomto ohledu spoléháme na objemné katalogy, které společnost vydává, pak vězte, že to bude zdlouhavé listování. Pro takový případ je nejlepší navštívit veletrh. Dozvíte se hrubé produktové obrysy sortimentu, přičemž se obvykle produktoví specialisté zmíní o aktuálních novinkách. Pojďme se podívat, jak jsme takové veletržní, stručné představení zachytili naší reportážní kamerou ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.04.2019



Značka OBO je na našem trhu dobře známá a sortiment velice široký. Na veletrhu v Brně jsme prostřednictvím Jiřího Mráze, produktového specialisty této značky, zaznamenali sedm produktových skupin.



Textový přepis mluveného slova reportáže

Sedm produktových skupin OBO BETTERMANN na veletržní expozici v březnu 2019
Vidíme dvě dotykové obrazovky, kde se interaktivně spouští program všech sedmi produktových skupin. Pro každou výrobkovou skupinu je tu montážní stůl a panel.



Katalog podlahových systémů UFS
První zastávka jsou podlažní systémy, toto konkrétně systém do mramoru.  Další jsou přístrojové jednotky pro koberec. V nabídce máme i krabice kompaktní, tzv. UDHOME, které jsou do parket, dřeva a dalších podlahových krytin. Obecně máme systémy do všech typů podlahových krytin, pro suchou i mokrou údržbu i pro různá zatížení.



Katalog systémů ukládání vedení LFS
Další katalog reprezentuje systém ukládání vedení. V našem podání to znamená plastové, hliníkové a oceloplechové lišty. K tomu se ze stejných profilů jako podparapetní kanály vyrábějí i sloupky. Typické použití jsou letiště, veřejné prostory, open spaces a všude tam, kde jsou třeba z podlahy nebo stropu dostat zásuvky do prostoru . Zvláštní kapitolu tvoří kanály LKM, které jsou z pozinkovaného plechu a používají se především pro rozvody po pracovních strojích.



Katalog nosných systémů KTS
Další část expozice se věnuje kabelovým nosným systémům. Jsou to vesměs výrobky z oceli, které jsou pozinkované, nebo s dalšími povrchovými ochranami. V podstatě základní dělení jsou povrchové ochrany, které jsou vidět za mnou. Začíná to galvanickým zinkováním, pokračuje sendzimirovým pozinkováním, žárovým ponorem, žárovým ponorem speciálně pro metro. Další stupeň jsou tři druhy nerezové oceli, podle toho, jestli chceme pro potravinářství, nebo chemický průmysl. Další možností je nástřik práškovou barvou ještě přes pozink nebo přes nerez.

Materiály jsme probrali, další kritérium pro výběr je pevnost žlabů a s tím související možné zatížení. Mřížové kabelové žlaby pro to nejlehčí, běžné kabelové žlaby pro střední zatížení, další možnost jsou kabelové žebříky pro vyšší zatížení a stoupačky. Potom existují kabelové žebříky a žlaby pro velká rozpětí, což obnáší až 12 metrů mezi podpěrami. To není věc úplně běžná a samozřejmě se v praxi vyplatí dát podpěru jednou za 12 metrů, než podpírat každý 1,5m složitou ocelovou konstrukcí.



Katalog spojovacích a upevňovacích systémů VBS
Panel a montážní stůl u kterého stojíme, reprezentuje základní vybavení elektrikáře. "Smetí po koruně",  které se používá dnes a denně. Krabičky, vývodky, třmenové příchytky a další.



Katalog systémů protipožární ochrany BSS
Občas na běžné výrobky jsou kladené nároky z hlediska požární odolnosti, kdy kabel musí vydržet fungovat 60 minut bez problému při opuštění nákupního centra, u nouzových cest apod., takže toto je zvláštní kapitola, jsou to prakticky běžné výrobky, ale jsou speciálně certifikované pro funkčnost za požáru.



Katalog Systémů ochrany před transientními jevy a blesky TBS
Dostáváme se do poměrně speciální oblasti v našem sortimentu, jsou jimi přepěťové ochrany. Speciální zmiňuji proto, že je to sortiment, se kterým firma začínala, se kterou pan Bettermann v roce 1911 prorazil do světa, kdy vyráběl součástky pro hromosvody a další kovové součástky. A od hromosvodů je už krůček k výrobě přepěťových ochran.  Z tohoto sortimentu vyrábíme svorky, svorkovnice pro pospojování potenciálu, hromosvody jako takové a přepěťové ochrany - což je z našeho sortimentu řekněme jediný aktivní prvek.



Systémy instalačních přístrojů EGS
Sedmou skupinou a poslední je sortiment přístrojů. Pro představu jde o například modulové zásuvky, které se instalují do sloupků, podlahových krabic, stolních nebo závěsných jednotek, nebo samozřejmě do parapetních kanálů.


Takto lze stručně pohlédnout na sortiment německé stabilní značky OBO BETTERMANN ...

Pokud máte zájem o podrobnější informace, nechte si zaslat katalog, nebo kontaktujte technickou horkou linku.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o vybraný aktuální
papírový katalog
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o. - Modletice P.O.Box 96, Říčany u Prahy - 323 610 111 - info@obo.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.