Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Elektro v praxi, díl 7. (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.10.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Elektro v praxi, díl 7.


elprax7_1.jpg
Vybrané oblasti elektro . Je věnovaný elektrickému zařízení pracovních strojů, elektrickému zařízení zdvihacích strojů, svařovacím strojům, elektrickému zařízení výtahů. Díl určený pro projektanty, elektrotechniky, revizní techniky... Určeno pro přípravu na zkoušky a následné použití v praxi. Podívejte se co obsahuje tento sedmý díl.....
Petr Létal, ze dne: 28.10.2003

Informace o uvedených zařízeních neobsahují rozbor požadavků na uvádění výrobku do provozu ve smyslu zákona o výrobku 22/1997 Sb. ve znění pozdějších novel (rozvedeno v díle druhém), požadavky na prostory s vnějšími vlivy do nichž se zařízení umisťuje (rozvedeno v díle šestém) nebo požadavky na dokumentaci (rozvedeno rovněž v díle šestém).

Pro úplnost bych rád znovu upozornil (viz úvod do 1. dílu učebních textů), že tato publikace je určena nejen pro zkoušku, ale hlavně pro následné použití v praxi. Bylo by tudíž nesmyslné, aby se odborníci na pracovní stroje učili elektrikářská zařízení výtahů a naopak. Proto je plně dostačující podrobně se ponořit pouze do problematiky, která se Vaší činnosti bezprostředně týká. Ta bude mimo ochranu před nebezpečím úrazu el. proudem a obsahem dílu prvního a hlavním tématem ústní části zkoušky.

Oproti dílům předchozím na konci publikace nenajdete testové otázky.Důvodem je právě uvedená skutečnost, to jest potřeba znát pouze konkrétní zařízení a dále rozmanitost svařovacích strojů, výtahů nebo i strojů pracovních.Takže zkouška je vlastně odbornou konzultací Vašich odborných potřeb. A ještě na závěr, pokoušíme se do textu zapracovat i požadavky norem dříve platných a sice z důvodu, že v souladu s ČSN 33 2000-1 posuzujete elektrická zařízení podle norem platných v době jejich výroby, pokud ovšem není ohrožena bezpečnost.

OBSAH:
- - elektrická zařízení pracovních strojů
- - elektrická zařízení zdvihacích strojů
- - svářecí stroje zařízení pro obloukové svařování
- - elektrická zařízení výtahů

Objednejte si tento díl níže uvedeným formulářem!
Cena 90,-Kč + dobírka!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.