Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SCHRACK: Principy domovních systémů SCHRACK@HOME (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.09.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SCHRACK: Principy domovních systémů SCHRACK@HOME


SCHRACK: Principy domovních systémů SCHRACK@HOME
Požadavky na slaboproudé technologie v panelových domech a bytových jednotkách se změnily s obrovským rozvojem informačních technologií. Dnes si jakoukoliv bytovou stavbu nedokážeme bez komunikačních rozvodů představit.
Komerční sdělení, ze dne: 19.09.2007

PRINCIPY DOMOVNÍCH SYSTÉMŮ – SCHRACK@HOME
Požadavky na slaboproudé technologie v panelových domech a bytových jednotkách se změnily s obrovským rozvojem informačních technologií. Dnes si jakoukoliv bytovou stavbu nedokážeme bez komunikačních rozvodů představit. V dnešní přetechnizované době je zapotřebí včlenit určitý řád do jednotlivých, relativně oddělených technologií. Typickým představitelem tohoto řešení je systém Schrack@home.

POŽADAVKY NA DOMOVNÍ SYSTÉMY:

Při samotné instalaci nejsou potřeba žádné speciální nároky na instalaci ani speciální montážní nástroje. Systém je velmi pěkně koncepčně i designově řešen, takže uplatnění najde i v reprezentativních a kancelářských prostorách. Tento systém představuje velmi originální a univerzální spojení různorodých technologií, jak slaboproudých tak silnoproudých, na principu univerzální strukturované kabeláže.

ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ PRVKY SYSTÉMU:
1) Pasivní prvky
a) Umístěné v jednotlivých obytných místnostech

  1. Univerzální přenosový kabel OMNI Media a propojovací kabely
  2. Univerzální modulární zásuvky do jednotlivých místností
  3. Balun pro připojení TV

b) Umístěné v centrální rozvodnici

  1. Centrální rozvodnice s DIN lištovým osazením (různé typy a provedení)
  2. 1-portový patchpanel s přípojným modulem
  3. Průchodka s modulem na přepojení portu
  4. Propojovací kabely

2) Aktivní prvky

SOUČASNÝ STAV A ŘEŠENÍ

POPIS SYSTÉMU:


Klik pro větší náhled.

Jedná se o jednoduchý systém pro zabezpečení základních komunikačních služeb v oblasti bydlení pomocí pouze jednoho systémového univerzálního kabelu, modulů pro montáž na DIN-lištu v malém rozvaděči a RJ45 konektorů v účastnických zásuvkách. Kabel má 4 páry speciální konstrukce, z nichž jeden pár je určen pro přenos obrazu, je samostatně stíněný s vyšším průřezem jednotlivých vodičů.
Pro zesílení CATV/TV signálu existují zesilovací aktivní moduly s jedním anténním vstupem a 4-mi výstupy, s možností následné korekce zesílení/útlumu bez použití měřícího přístroje. Pokud jsou zapotřebí více než 4 výstupy pro TV, je možné použít rozdělovací modul na anténním vstupu a rozbočit CATV/TV signál na dva zesilovací aktivní moduly.

V domácí počítačové síti je možné nasadit dva aktivní komponenty - Internet Gateway Firewall Switch s možností přístupu na Internet a klasický 4 portový LAN switch s možností stohování přes pátý port. Rychlost jednotlivých portů je 10/100Mbps.
Pro telefonní rozvody je k dispozici integrovaný telefonní modul, umožňující přivést vstupní linky jak ISDN, tak i dvě analogové. Je možné připojit až 4 telekomunikační zařízení. Napájecí modul je schopen zásobovat až 4 aktivní komponenty. Všechny komponenty a RJ45 moduly, včetně napájecího síťového modulu, jsou vybaveny úchyty pro montáž na DIN-lištu.

Instalace, správa a údržba systému Schrack@Home je jednoduchá a nevyžaduje od svého uživatele žádné zvláštní znalosti počítačových sítí. Veškeré vstupní signály jsou napojeny do odpovídajících aktivních komponentů a jsou přeneseny pomocí patchkabelů k příslušným datovým zásuvkám v jednotlivých místnostech.

PŘEHLED ZÁKLADNÍCH PRODUKTŮ:

Ing. Jiří Kořínek

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Schrack Technik spol. s r.o. - Dolnoměcholupská 2, Praha 10 – Hostivař - 281 008 231 - info@schrack.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.