Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

SCHRACK na Infodnech 2019 o elektromobilitě opravdu hustě


Document Actions
SCHRACK na Infodnech 2019 o elektromobilitě opravdu hustě
SCHRACK Technik, jako jediný dodavatel elektroinstalační techniky se letos na svých každoročních Infodnech zaměřil především na problematiku elektromobility. Pokud jsem v titulku uvedl "hustě", pak proto, že šlo opravdu o hodně zajímavých informací během jednoho pozdního odpoledne v několika městech. Hustě tedy alespoň pro ty, kdo se zajímají o přicházející elektromobilní infrastrukturu. Od Marka Zaciose jsme se dozvěděli o 100 let značky založené Eduardem Schrackem, který kdysi vynalezl doutnavku. O novém centrálním skladu v Achau u Vídně, který si mohli účastníci prohlédnout virtuálními brýlemi. Kromě nových produktů a norem se účastník dozvěděl opravdu nevšedně hodně o vozidlech na elektrický pohon. Považte, pouze v minulém roce 2018 se prodalo v Evropě 150.000 elektromobilů! Podívejte se, co vše jsme mohli exkluzivně na této události zachytit!
Miroslav Minařík, Tým portálu Elektrika, ze dne: 20.05.2019


S elektromobilitou jsme s kolegou Karlem Hermou důvěrně spojení v souvislosti s naším rekordním objezdem České republiky elektromobilem Peugeot iON. To se psal rok 2011!
Schrack Technik je v ČR renomovaný dodavatel nejen elektroinstalačních prvků, ale také různých systémů. Jeden z nich spadá do elektromobilního segmentu, konkrétně vše, co se nabíjení elektromobilů týká. Výběr tématu pro Infodny 2019 byl možná překvapivý, ovšem naprosto logický. Kdo projektuje tuto část instalačního spektra elektrotechniky, rád si poslechne, co se skutečně v elektromobilním světě děje a co jej jako elektrotechnika čeká za práci.



Infodny Schrack Technik se pořádají tradičně od 16. hodiny. Letos ve Žďáru nad Sázavou, Brně, dvakrát v Ostravě, Hradci Králové a Praze. Infodny opět uváděl Marek Zacios, v českém Schracku muž číslo 1. Práce odborného reportéra je informačně skutečně bohatá, ovšem na druhou stranu mnoho z přednášek, co navštívíme, posloucháme pozorně až ze záznamu. Jak jsme od některých z vás slyšeli, nejsme sami, co si rádi přednášky poslechnou znovu. Kdo na letošních Info dnech vystoupil a o čem mluvil?




Aleš Neuschl #190271

  • Nezávislý expert na elektromobilitu: Elektromobilita ANO či NE?
"... uvádět v prezentaci o elektromobilitě výkony, příkony, technické parametry je k ničemu. Zmiňuji se o pojmech, které elektromobilitu určují ... první vozidlo, které pokořilo 100km/hod. byl v roce 1899 elektromobil ... proč je důležité v problematice elektromobility více skutečnost, kolik energie vyvážíme, než vyrobíme ... v čem je elektromobil lepší, když ho napájíme elektrikou ze spáleného uhlí ... o kolik se v ČR zvýší spotřeba elektrické energie, pokud najednou přibude jeden milion elektromobilů ... co na to odpoví naše přenosová soustava ... elektromobilita je pouze další stupeň mobility ... carsharing bez elektromobilů nebude povolen ... jak se autonomní vozidla dorozumí s vozidly konvenčními ... nemalujte Babiše na zeď! ... "



Liliana Krausová #190273

  • VŠE Praha: Trh, elektromobilita a potenciál na území ČR
"... zaměřila jsem se na analýzu elektromobility v České republice ... srovnání s ostatními, nejúspěšnějšími státy, našimi sousedy ... nyní u nás jezdí cca 3800 elektromobilů ... ambice 17000 do roku 2020 ... Německo chce do roku 2020 jeden milion a Francie miliony dva  ...  v absolutních hodnotách ve srovnání nezáříme, ale držíme krok ... stav dobíjecích stanic v jednotlivých státech dnes ... splnili jsme svůj cíl mít 1300 dobíjecích stanic v ČR ... zajímavý je pohled na počet dobíjecích stanic na jedno vozidlo ... norské výzkumy ukázaly, že se nabíjí z 83% doma a z 55% nabíjí v práci ... v infrastruktuře ČR zaostává ... pohled na možnou podporu státu ... SWOT elektromobility v ČR ..."



Mirek Matyáš #190274
 
  • Asociace pro elektromobilitu ČR: Jaké změny mohou očekávat osoby s vyhláškou 50 a elektrické instalace RD - před a s užíváním elektromobilu ...
"... proč už nejezdíme elektromobilem k zákazníkům ...  k elektromobilitě jsem se dostal přes poruchy v distribuční síti ... zvýšení jmenovitého napětí z 220V na 230V začalo dělat odběratelům problémy ... umístění reduktorů napětí napěťové špičky klesly ... se snížením napětí se snížila i částka na faktuře ... jak mohu snížit napětí ve svém rodinném domě ... elektromobil se stal ekonomickým prostředníkem ... fotovoltaická elektrárna a dva elektromobily ... různé světové pohledy na elektromobilitu ve světě ... domácí dobíjení bude hodně žádané ... nabíjet elektromobil doma i na vyšší sazbu je stále levnější, než z veřejných dobíječek ... jak stárne akumulátor v elektromobilu ..."



Jan Hlavnička #190272

  • E.ON Distribuce, a.s.: Připravenost distribuční sítě
"... E.ON distribuce není E.ON energie ... je distribuční síť v ČR připravena na nápor elektromobility ... dobíjecí infrastruktura E.ON v ČR ... aktuální www přehled všech dobíjecích stanic zřejmě neexistuje ... kolik bylo Československu v roce 1918 automobilů ... mnoho lidí dnes tvrdí, že se elektromobilita neprosadí ... ČEZ, PRE a E.ON se pravidelně setkává nad predikcí elektromobilních trendů ... 7GW instalovaného příkonu je v plánu na rok 2040 ... co musíme udělat abychom byli připraveni ... kolik bude stát E.ON navýšení příkonu o 2GW na území jižní Moravy a jižních Čech ... distributor smí ovládat nabíjecí stanice ... standard krizového vypínání nabíjecích odběru se standardizuje pro celou republiku ... co dělá průběh nabíjení se sítí ... smartcharging jerozložení nabíjecího výkonu v čase ... přebíráme model provozování sítí E.ON v Německu ...



Ondřej Kvapil #190275

  • KIA Motors Czech: Představení vozidel e-Niro a e-Niro HEV KIA
"... poválečná historie začala výrobou rámů bicyklů ... přehled vyráběných elektromobilů ... stupně elektrifikace pohledem automobilky ... rozdíl mezi baterií základní a baterií vysokokapacitní s vyšším dojezdem ... k čemu je systém BHS (výhřev baterií) ... jak ušetří systém ECO DAS ... uzpůsobená klimatizace pro elektromobil ... regenerativní brzdový systém efektivně rekuperuje ... detaily nové KIA eNIRO ... možné dojezdy a časy dobíjení ..."


Pro větší náhled kliknout!



Tomáš Chmelík
  • ČEZ: Rozvoj elektromobility z pohledu energetické společnosti
    Více v pdf prezentaci

Tomáš Kazda
  • VUT BRNO: Historie elektromobility, vývoj baterií
    Více v pdf prezentaci

Pro větší náhled kliknout!



Celá událost se odehrávala ve známém duchu odborných setkání, každé školení je i dobrá záminka potkat své odborné přátele. Jazykem dnešního digitálního marketéra jde o networking. A co populární závěrečné losování? V tombole bylo hlavní cenou zapůjčení vystaveného elektromobilu na čtrnáct dnů!

Katalog SCHRACK Technik Nabíjecí stanice - Elektromobilita k listování a prohledávání zde!

Nejlepší ucelená elektromobilní událost za poslední dobu. Z mého pohledu celá tato událost opravdu za záznam stála, protože nejen že se účastník dozvěděl relevantní fakta, nikoliv domněnky z doslechu, ale také pro budoucnost je velice důležité slyšet, jak se o této problematice hovořilo v roce 2019.





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o zaslání aktuálních
papírových katalogů k Elektromobilitě od SCHRACKu

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 57)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Schrack Technik spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933