Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Schrack Infodny 2018


Document Actions
Schrack Infodny 2018
SCHRACK Technik letos tradičně objel republiku se svými novinkami a aktuálními tématy. Sympatická nebyla pouze místa konání, ale i doba, protože nezasahovala tolik do pracovní doby. Letos se řešily problémy se spouštěním polovodičového osvětlení, používání pomocného software a mnoho dalších technických vychytávek. Pro mnohé účastníky bylo hlavní devizou možnost konzultace nad vlastním technickým dotazem.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.05.2018

Pro větší náhled kliknout!

V dubnu skončily tradiční Schrack Infodny 2018. Podobné události jsou přirozenou aktivitou výrobců, při které představují technické podrobnosti svých výrobků. Samozřejmě se novinky objevují v technických médiích a ukazují na veletrzích, ale tam jsou pro tento účel omezené časové i technické možnosti. Infodny Schrack Technik jsou kromě jiného odlišné také dobou konání. Začínají v odpoledních hodinách!



Letos byla tři zásadní témata.
  • Co se děje na sítí nízkého napětí při spínání LED osvětlení. Tato problematika je opravdu aktuální, protože se stropy administrativních budov "převlékají" ze zářivkových trubic do polovodičů a při spínání se objevují podstatně vyšší proudy než předtím.
  • Efektivní řízení a spínání světelných zdrojů.
  • Software pro tvorbu dokumentace rozvaděčů

Samozřejmě v konferenčních sálech byly přítomny technické panely s novinkami. Co se nevešlo do přednášek, bylo názorně ukázáno. Pokud se někdo domnívá, že papírové katalogy jsou na ústupu směrem k zániku, pak je dlouhodobě odpozorováno, že odborník si v dnešní době vybírá, který z katalogů by se hodil v papírovém provedení. Ve formátu pdf je může mít dnes všechny, ale pouze některé oblasti se hodí mít skutečně "po ruce" fyzicky.

SCHRACK Technik pochopitelně pracuje na zdokonalování svého elektronického nakupování, což bude hrát v budoucnu velice důležitou roli. Proto také se toto téma objevilo na Info dnech.


Všichni víme, že žádná podobná událost není pouze formální technická "nalévárna" odborných informací. Účastník se obvykle dozví další skutečnosti při souvisejících událostech. Opět nechyběl lidový cimbál v jehož blízkosti nikomu moc k řeči být nemohlo. Spíše k tanci, ale během naší přítomnosti elektrotechničtí odborníci tvrdošíjně zůstávali u jiných témat. Naopak ochutnávka rumů měla patrně vyšší odezvu. Ta byla ovšem přímo úměrná počtu lidí, kteří přijeli vozem.

Letošní Info dny SCHRACK Technik byly zase super. Některé záznamy přednášek můžete očekávat v létě na www.Elektrika.TV.





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
vybraný papírový katalog
SCHRACK Technik
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Schrack Technik spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933