Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SCHRACK: Katalog Domovní telefony IP a sady VIP (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.03.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SCHRACK: Katalog Domovní telefony IP a sady VIP


SCHRACK: Katalog Domovní telefony IP a sady VIP
Jak v budovách rychle komunikovat? Se systémem variabilním, jednoduše konfigurovatelným a vzdáleně ovladatelným? Pokud již máte dost ukládání koaxiálních kabelů a souvisejících problémů, využijte toho, co nám umožňují UTP kabely v lokální síti LAN. Klient získá poměrně silný komunikační nástroj, který může překročit nejen hranice jeho pozemku, ale i dané země!
Miroslav Minařík, ze dne: 2.03.2016



"Domovní komunikace je často důležitější, než možnost chatování na internetu," povídá majitelka rodinného domu. Zprvu jsem to nepochopil, ovšem při prohlídce nového domu mi to došlo. Technologie VOIP (voice over internet protocol) není žádnou neznámou. V redakci ji využíváme přes deset roků. Nasazení v domovní komunikaci tak bylo snadné.

Podívejme se, o čem je útlý technický sešit Domovní telefony IP a sady VIP od Schrack Technik.


Schrack Technik přichází s VIP kity, což jsou komunikační sady připravené k instalaci. Dejte sbohem natahování koaxiálních kabelů pro možnost videohovorů. Podobně jako u systémové instalace využíváme sběrnici, která následně umožní velikou možnost záměny, upgrade a snadnější servis, tak u domovní komunikace využívající stávající nebo novou místní LAN, je to obdobné.


Pokud by se někdo děsil další centrální ústřednou, pak jde o komunikaci "peer to peer", kdy se komunikační jednotka např. u dveří spojuje přímo s jednotkou v zahradě. Pokud v budově již existuje VOIP komunikace, lze tento systém spojit pomocí internetového protokolu standardu SIP. Pochopitelně je možné vše dostat na mobilní telefon, komunikovat nebo ovládat po internetu i z jiné země.


A co jsem viděl u té paní v domě?
Aniž bych to nějak technicky dokázal komentovat, z její energické výměny informací se zbytkem rodiny pomocí tohoto zařízení jsem rychle pochopil, že třeba mobilní telefon zůstává v rychlosti opravdu hodně pozadu.

Můj závěr
Uvedený informační materiál je stručný a názorně ukazuje možnosti využití. I když není podrobným návodem pro instalaci, myslím, že každý dnešní moderní elektroinstalatér instalaci zvládne. V tomto případě bych tyto materiály rozdával zájemcům, spotřebitelům.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.