Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

SCHRACK: Domovní audio a video systémy


Document Actions
SCHRACK: Domovní audio a video systémy
Společnost Comelit, přední výrobce domovních telefonů, videotelefonů a systému pro kontrolu přístupu postupuje ve vývoji svých produktů za jejich neustálým zdokonalováním...
Komerční sdělení, ze dne: 4.01.2008

DOMOVNÍ AUDIO A VIDEO SYSTÉMY COMELIT – OPTIMÁLNÍ ŘEŠENÍ PRO KAŽDOU APLIKACI

Společnost Comelit, přední výrobce domovních telefonů, videotelefonů a systému pro kontrolu přístupu postupuje ve vývoji svých produktů za jejich neustálým zdokonalováním. Inovace designu, využívání špičkových technologií, snadná instalace a spolehlivost – to jsou vlastnosti všech komponentů rozsáhlého výrobního sortimentu.
Díky modulární koncepci systému Comelit je možné splnit požadavky každého zadání, počínaje jednoduchými instalacemi v bytech, rodinných domcích a konče rozsáhlými komplexy bytové nebo podnikové výstavby.

AUDIO A VIDEO SYSTÉMY JSOU DODÁVÁNY VE DVOU ZÁKLADNÍCH OBVODOVÝCH PROVEDENÍCH:

  1. klasická kabeláž (audio 4 + n vodičů, video 6 + n vodičů + koax) – analogový systém, běžný počet účastníků – až 50

  2. digitální systém SIMPLEBUS 2 – k propojení přístrojů postačují 2 vodiče a to jak pro audio i video systémy! Oproti systému SIMPLEBUS (2 + 2 vodiče) již není nutné používat k napájení videotelefonů další 2 vodiče. Napájecí napětí je u systému  SIMPLEBUS2 superponováno přes signálové vedení.
    počet účastníků – až 240
    Maximální délka vedení dosahuje až 600m!

PROVEDENÍ VSTUPNÍCH TABEL:
LOGICOM
standardní provedení tabla, materiál kombinace hliník a plast

POWERCOM – NOVINKA
Nový netradiční design s modře podsvícenými účastnickými tlačítky a jmenovkami pomocí LED diod. Materiál tabla v kombinaci tlakový hliníkový odlitek – ocel zabezpečuje podstatně vyšší mechanickou odolnost oproti provedení LOGICOM. Jednotlivá tlačítka jsou opatřena mikrospínači.
Moduly systému POWERCOM se propojují pomocí kabelových propojek opatřených konektory, které jsou součástí dodávky.
Montáž a instalace tohoto nového systému je proto podstatně jednodušší a rychlejší a zároveň jsou minimalizována eventuální nesprávná zapojení a s tím související problémy.
Rám POWERCOM, který je dodáván ve čtyřech barevných odstínech (šedá, bílá, oranžová a modrá) a ve třech velikostech, lze osadit podle požadavku uživatele:

  1. klasickými tlačítkovými tably až do 50 tlačítek, která jsou vestavěna do rámů o velikosti 1 až 9 modulů podle požadovaného počtu účastníků nebo

  2. digitálním tablem použitelným až pro 240 účastníků, které je vestavěno do rámu o velikosti 1 modulu. V tomto případě jsou jednotliví účastníci aktivováni pomocí 2 tlačítek přímo volbou jména účastníka z menu seznamu jmen. Účastnická jména lze programovat jednoduchým způsobem do paměti digitálního tabla.

ANTIVANDAL
Skupina vstupních tabel, která jsou schopna odolat pokusům o poškození nebo zničení. Tato skupina tabel si vzhledem ke svým vysokým užitným vlastnostem i příznivé ceně našla mezi uživateli velkou oblibu.

  1. MODULÁRNÍ SYSTÉM umožňující vhodnou sestavou modulů optimálně splnit požadavky uživatele. Materiál – kombinace nerez a tlakový hliníkový odlitek.

  2. KOMPAKTNÍ SYSTÉM vyroben z hliníku tloušťky 5mm. Vhodné i pro rekonstrukce starších instalací vzhledem k velkému prostoru nacházejícím se pod tablem. Možno dodat i v nerezovém provedení,

  3. KOMPAKTNÍ SYSTÉM vyroben z leštěné mosazi vyznačující se elegantním a propracovaným designem. Speciální povrchová úprava

Všechna tři provedení vstupních tabel ANTIVANDAL jsou opatřena speciálními šrouby, které nelze demontovat dostupným nářadím.

SYSTÉMY PRO KONTROLU PŘÍSTUPU
Pro zamezení přístupu nepovolané osoby je možné využít digitální kódovou klávesnicí, pomocí které může každý uživatel ovládat elektrický zámek pomocí vlastního kódu. Celkový počet kódů je 300. Programovatelné parametry jsou:
Délka ovládacího pulsu: 1 až 99s
Délka kódu: 1 až 8 číslic
Režim provozu: monostabilní nebo bistabilní

AUDIO A VIDEO SESTAVY
Pro rozmanité aplikace jsou dodávány kompletní sestavy obsahující všechny komponenty nutné k provozu (telefon nebo videotelefon, zdroj, vstupní tablo k montáži pod omítku nebo na povrch).
Modul kamery vstupního tabla obsahuje infračervené přisvícení, čímž je zaručeno kvalitní snímání osoby i v naprosté tmě. Instalace těchto sestav je jednoduchá a rychlá.

U audio i video sestav, které pracují na principu SIPMLEBUS je velkou výhodou a předností možnost využití staré instalace (2 dráty), takže montáž se obejde bez jakýchkoli nepříjemných stavebních úprav.

Další technické informace o výše uvedených produktech jsou k dispozici v katalogu DOMOVNÍ AUDIO A VIDEO SYSTÉMY nebo na www.schrack.cz v sekci speciální katalogy.

Ing. Stanislav Voldán

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Schrack Technik spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933