Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SCHNEIDER ELECTRIC: Pokročilé technologie do nejudržitelnější kancelářské budovy na světě (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.10.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SCHNEIDER ELECTRIC: Pokročilé technologie do nejudržitelnější kancelářské budovy na světě


SCHNEIDER ELECTRIC: Pokročilé technologie do nejudržitelnější kancelářské budovy na světě
Společnost Schneider Electric dodala pokročilé technologie do nejudržitelnější kancelářské budovy na světě. Budova The Edge v amsterdamské obchodní čtvrti Zuidas skrývá komplexní řadu nejmodernějších technologií, energeticky efektivních systémů a integrovaných řešení správy budov. Ohodnocena byla jako Outstanding - „Vynikající“ s doposud nejvyšším skóre BREEAM 98,36 procent.
Komerční sdělení, ze dne: 6.10.2015



Vybudovat z ekologického pohledu nejudržitelnější kancelářskou budovu světa. To byl společný cíl nizozemského developera OVG Real Estate, angažovaného v ekologickém rozvoji, a hlavního uživatele budovy, společnosti Deloitte. Technicky i vizuálně působivá budova, pojmenovaná The Edge, stojí v amsterdamské obchodní čtvrti Zuidas. Stavba oslňuje nejen architektonickým řešením, ale skrývá i komplexní řadu nejmodernějších technologií, energeticky efektivních systémů a integrovaných řešení správy budov od Schneider Electric. Budova byla ohodnocena jako Outstanding - „Vynikající“ s doposud nejvyšším skóre BREEAM 98,36 procent.


Inteligentní řešení SmartStruxure
V budově je použité inteligentní řešení SmartStruxure, prvotřídní systém Schneider Electric pro správu budov, řízený softwarem SmartStruxure Building Operation, včetně padesáti Automation Serverů. „Periférie kompatibilní se systémem správy budov jsou instalovány ve stropech a technických místnostech a zahrnují snímače, ventily, pohony a tepelná měřidla, která poskytují informace o tepelné energii využívané budovou,“ popisuje Radko Svrdlin, obchodní ředitel Schneider Electric pro divizi EcoBuilding.


Provoz budovy je možné řídit lokálně i vzdáleně
Správci budovy The Edge jsou schopni řídit její provoz a využití energie lokálně nebo vzdáleně za účelem udržení optimálního komfortu přítomných osob. Přístup ke kritickým datům budovy je možný prostřednictvím dashboardů a pokročilého reportování. Na základě těchto informací je možné činit rozhodnutí pro optimalizaci energetického využití HVAC. Budova také využívá produkty Schneider Electric pro elektrické rozvody, které zahrnují rozvodné skříně, přípojnice, elektroměry a frekvenční měniče.


The Edge využívá také dalších nástrojů pro zvýšení efektivity. Jedná se o první budovu, která využívá PoE LED osvětlení, což uživatelům umožňuje ovládat osvětlení a klima v individuálních prostorech pomocí aplikace v mobilním telefonu. Inovativní technologie nejen šetří energetické náklady, ale také poskytuje informace a analýzu dat o provozu budovy.


Odhadovaná spotřeba energie The Edge činí méně než 0,3kWH/m2 ročně
The Edge je také budova s nulovou energetickou bilancí. Za tímto účelem jsou všechny bezokenní plochy jižní fasády vybavené solárními panely. Pro zajištění veškeré energie pro topení a chlazení je využíváno tepelné čerpadlo v hloubce přibližně 120 metrů. Dalšími ekologickými prvky The Edge je například sběr dešťové vody, nabíjecí stanice elektromobilů a pohybem ovládaná ventilace.


Doposud nejvyšší hodnocení certifikací BREEAM -  98,36 procent
Schneider Electric byl schopen se spojit přímo s developerem, koncovým uživatelem, projektantem, systémovým integrátorem a dalšími účastníky již v rané fázi projektu. Znalosti Schneider Electric v oblasti správy energie a schopnost porozumět životnímu cyklu budovy pomohla projektu The Edge získat nejvyšší hodnocení, které bylo kdy organizací Building Research Establishment (BRE) uděleno – 98,36 procent – a ocenění certifikací BREEAM NL New Construction s výsledkem „Outstanding“ (vynikající).



Přehled užitých technologií v budově THE EDGE

Inovativní technologie

Integrovaná technologie
 
Další možnosti udržitelného rozvoje

SmartStruxure řešení  – integrace backbone
 
+ tisíce připojených zařízení jako jsou energetické ventily a osvětlovací jednotky, které zajišťují chod celého systému měření a regulace
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
SCHNEIDER ELECTRIC CZ, s.r.o. - Thámova 13, Praha 8 - 281 08 81 11 - info@cz.schneider-electric.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.