Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

SCHNEIDER ELECTRIC: Dvě časté chyby při analýze datového centra


Document Actions
SCHNEIDER ELECTRIC: Dvě časté chyby při analýze datového centra
Analýza datových center s důrazem na výkon a efektivitu je poměrně náročná. Region střední a východní Evropy je v této oblasti stále pozadu, firmy často chybují v interpretaci výsledků měření a do analýz nezahrnují důležité podnikové oblasti. Upozorňuje na to obchodní ředitel divize ITB ve společnosti Schneider Electric František Mikeš.
Komerční sdělení, ze dne: 14.05.2015


Zkreslené měření datového centra
Ačkoliv mnoho uživatelů usiluje o co nejefektivnější návrh data centra, v konečném důsledku jen upravují PUE hodnotu (anebo v horším případě pouze pPUE, tedy parciální hodnotu PUE definovaného systému DC), tedy indikátor energetické efektivity. To však může vést ke zkresleným hodnotám měření výkonnosti a efektivity celého data centra. Vždyť podstatným indikátorem je v podstatě „užitečnost data centra pro daný subjekt“ – například ve formě TCO (Total Costs of Ownership).


Modul Cooling Optimize

Bez hloubkové analýzy to nejde, hodnoty PUE nestačí

Výkonnost data center by se neměla poměřovat jen dle hodnoty PUE, ale v potaz by měly být rovněž brány příležitosti k úsporám nákladů. Jen zřídka si firmy a další provozovatelé uvědomují, že je nutná hloubková analýza. Ta zahrnuje systémy a oblasti mimo infrastruktury jako IT provoz, prostor a další užitné kapacity, harmonizace služeb datových center a další faktory nutné pro podnikání.


StruxureWare Data Center Expert

Struxureware for Data Centers jako sotwarové i hardwarové řešení
Nástroji pro efektivní správu datacenter jsou systémy Struxureware Data Center Expert a StruxureWare Data Center Operation. Jedná se o  komplexní a modulární řešení zahrnující hardware i software pro správu fyzické infrastruktury datových center. Umožňuje centralizovaný dohled a správu infrastruktury datového centra, monitorování zařízení, prediktivní simulaci a modelování pro analýzu dopadů změn, správu inventáře. Toto řešení umí monitorovat fyzickou infrastrukturu data centra od různých dodavatelů napříč celou společností, tedy napájení, chlazení, bezpečnost a prostředí. Uživatel získává data (zprávy a grafy) v reálném čase a je okamžitě upozorněn na případné neshody s optimálním stavem. 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

SCHNEIDER ELECTRIC CZ, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933