Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SCHNEIDER ELECTRIC: 3fázová ochrana napájení MGE Galaxy 5500 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.07.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SCHNEIDER ELECTRIC: 3fázová ochrana napájení MGE Galaxy 5500


SCHNEIDER ELECTRIC: 3fázová ochrana napájení MGE Galaxy 5500
Vzhledem ke klíčové roli komunikačních zařízení a elektroniky v mnoha kritických aplikacích nabývá otázka kvality a disponibility elektrické energie stále více na významu. V citlivých průmyslových sektorech, jako jsou oblasti na volném moři, letiště a dopravní infrastruktura, zdravotnictví či farmacie, může výpadek v dodávce elektrické energie způsobit závažné finanční ztráty a ohrozit zdraví i životy lidí. Nová jednotka MGE Galaxy 5500 představuje nejvyspělejší systém UPS. Technologie online plně izoluje a chrání před všemi poruchami kvality napájení, a to i v nejnáročnějších prostředích.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.07.2015



V současné době jsou systémy zabezpečeného napájení nedílnou součástí hodnotového řetězce a uspokojují rostoucí poptávku po kvalitní a disponibilní elektřině. Jejich hlavním úkolem je zajistit funkční plynulost provozu, bezpečnost na pracovišti, produktivitu, kvalitu výrobků a služeb, a v konečném důsledku tak přispět ke konkurenceschopnosti firmy.

Zdroje nepřerušeného napájení (UPS - Uninterruptible Power Supply) APC by Schneider Electric si získaly oblibu u zákazníků především pro svou provozní spolehlivost a flexibilitu. Zmíněné vlastnosti a špičkové technickoekonomické parametry je předurčují pro použití v kritických provozech, jako jsou např. datová centra, klíčové průmyslové provozy, strategicky důležitá infrastruktura a objekty se zvláštními nároky na zajištění dodávky elektrické energie.

Schneider Electric nabízí bezkonkurenční sortiment adaptibilních i specifických systémů, stejně jako i sofistikovaných řešení přizpůsobených požadavkům zákazníka, která jsou garantována globálním servisem a kvalifikovanou projektovou podporou. Benefitem všech těchto řešení jsou tři klíčové vlastnosti, a to disponibilita, adaptabilita a výkon.

MGE Galaxy 5500

Schneider Electric nabízí rozsáhlý sortiment jedno- a třífázových přístrojů v odstupňovaných výkonových řadách, které splňují příslušné požadavky na certifikaci a standardizaci v jednotlivých průmyslových odvětvích. V sektoru zdravotnictví, kde jsou kladeny zvláště vysoké nároky na spolehlivost a disponibilitu napájení, jsou tyto přístroje plně v souladu s mezinárodními normami IEC 60364-7-710, NFC 15211 a NF EN 61557-8.

MGE Galaxy 5500 rozšiřuje svým řešením možnosti moderních systémů UPS, a posouvá tak hranici výkonu a spolehlivosti těchto přístrojů opět o něco dále. Flexibilní třífázový přístroj pro zabezpečené napájení je navržen tak, aby vyhověl požadavkům na použití v různých prostředích, a to od středně velkých datových center, přes komerční objekty až po průmysl.



MGE Galaxy 5500

Výstupní elektrický výkon je plně v souladu se současnými požadavky kladenými na zařízení s nelineární zátěží v komerčních a průmyslových prostředích, což mj. zahrnuje řízení harmonických na vstupu nebo flexibilní konfiguraci díky velkém rozsahu integrovaných funkcí a doplňků. Kompletní řízení harmonických a účiníku pro instalace do 1000kV·A značně snižuje celkové náklady na provoz zařízení.

Tato UPS dokáže díky on-line technologii dokonale ochránit napájené zařízení před jakýmkoliv zkreslením ovlivňujícím kvalitu elektrické energie, a to i v těch nejnáročnějších podmínkách. Velká účinnost v režimu dvojité konverze nebo v režimu ECO (až 99%) je zárukou značných energetických úspor a široká škála volitelných funkcí a doplňků umožňuje použití přístroje MGE Galaxy 5500 s maximální účinností v libovolné aplikaci.

Standardem je neomezený přístup zpředu, který snižuje nároky na prostor, uživatelsky přívětivý grafický displej s možností výběru z mnoha jazyků či protokol SNMP (Simple Network Management Protocol) s kartou pro sběr informací potřebných pro správu, provoz a konfiguraci zařízení v síti.

Energetický management
Inteligentní energetický management těchto systémů je umožněn integrovanou hardwarovou a softwarovou architekturou EcoStruxure! z dílny Schneider Electric. Klíčovým prvkem této architektury jsou softwarové aplikace a nástroje StruxureWare''?". Tento software pomáhá maximalizovat spolehlivost systému a optimalizovat provozní efektivitu. Nepřetržitě shromažďuje a spravuje v reálném čase informace o připojených zařízeních, využívání zdrojů a další data o provozu, a je tak mj. mocným manažerským nástrojem.


Vlastnosti a výhody

Závěr

MGE Galaxy 5500 je díky své kvalitě a uvedeným vlastnostem špičkovým přístrojem s minimálními nároky na servis. Technické možnosti tohoto zdroje nepřerušeného napájení společně s účinnou technickou podporou po celou dobu jeho života dělají z tohoto přístroje nepostradatelnou součást systému zabezpečeného napájení ve všech důležitých instalacích.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
SCHNEIDER ELECTRIC CZ, s.r.o. - Thámova 13, Praha 8 - 281 08 81 11 - info@cz.schneider-electric.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.