Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SCAME: Katalog systémů a komponent pro elektrické instalace 2016-18 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.06.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SCAME: Katalog systémů a komponent pro elektrické instalace 2016-18


SCAME: Katalog systémů a komponent pro elektrické instalace 2016-18
Elektroinstalační položky materiálu, který je pravděpodobně stále na programu dne. Tedy sortiment, který se používá na každé stavbě v různých obměnách. Pokud používáte například vidlice a zásuvky pro průmyslové aplikace, adaptéry, prodlužovací přívody, spínače, svítidla, objímky a příslušenství, rozvodnice a přístrojové skříně, tlačítkové hlásiče požáru, rozbočovací krabice, rozvaděče, vývodky a svorkovnice nebo třeba spínače a zásuvky IP40, IP44, IP55, sledujte tuto krátkou recenzi technického katalogu.
Vilém Gracias, ze dne: 28.06.2017



Sortiment italského producenta elektroinstalačního materiálu SCAME má v Česku již dlouhou tradici a pohledem na pestrost položek předpokládám, že bude v mnohých velkoobchodech skladem. Možná se budu opakovat, ale žijeme v době, kdy Made in již v obchodě nehraje takovou roli co v minulosti. Zajímají nás parametry a ten, kdo je garantuje. Tedy dodavatel. Podívejme se krátce na právě distribuovaný technický katalog ...


Pro větší náhled kliknout!



Provedení katalogu
Pevnější lakovaná obálka se čtyřmi otvory pro připevnění do pořadače ukrývá cca 145 křídových listů s barevným potiskem. Vše v lepené odolné vazbě.


Pro větší náhled kliknout!


Podání podrobností
Předesílám, že v tomto případě jde opravdu pouze o katalog. Tedy nečekejme zde žádné edukativní pasáže. Až na úvod s několika pomůckami, žačínají jednotlivé kapitoly vždy stránkou s vyobrazením zastupujícím sortiment dané kapitoly. Konkrétní položky mají malou perokresbu vedle názvu, tabulku jednotlivých typů, pokud je to žádoucí, nalezneme barevné vyobrazení nebo např. okótovanou perokresbu.

Samozřejmě vzhledem k počtu stránek a uvedených kapitol je jasné, že na povídání kolem jednotlivých variant mnoho prostoru není.

Pro větší náhled kliknout!


Co v katalogu objevíme
Musím napsat, že je v tomto technickém sešitě co objevovat. Uvedu základní skupiny ...


Pro větší náhled kliknout!


Co se mi líbí
Definice symbolů a zkratek je praktickým doplněním všech elektrikářů, kteří ještě nemají některá pravidla vžitá. Tabulka IP krytí je zde velice pěkně uvedená. Hodinový úhel ochranného kontaktu u průmyslových zásuvek je taktéž problematika, kterou i mí kolegové tu a tam stále dohledávají.


Můj závěr
Katalog je určen pravděpodobně opravdu pouze pro velkoobchody a rychlou orientaci v sortimentu. Zarazilo mne značení 3P+N+E (viz diskuse). Kvalifikovaný elektrotechnik si za Earth dosadí PE nebo PEN, ale autor tohoto katalogu by si mohl uvědomit, že u nás platí nějaké národní značení dle platných ČSN.  Jinak samozřejmě katalog plní bezezbytku svou funkci a vzhledem k atraktivním položkám bude asi i odborníky vyhledávaný.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog elektroinstalačního materiálu SCAME

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.