Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Sběr a analýza dat FV střídačů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.04.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Sběr a analýza dat FV střídačů


Sběr a analýza dat FV střídačů
Sběr a analýza dat FV střídačů je velmi důležitá, avšak investory často opomíjená záležitost. Majitel elektrárny by měl mít možnost kdykoliv sledovat potřebná data a porovnávat výtěžnost. Výrobci střídačů nabízejí řadu možných řešení ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 8.04.2010

Investory často opomíjená, ale důležitá věc. Zejména u větších instalací je sběr dat a analýza informací důležitá pro bezchybnou kontrolu chodu systému. Při změně výtěžnosti produkce musí mít investor v rukách nástroj, který ho na chybu upozorní a umožní mu neprodleně reagovat. Hledat svépomocí chybu často u několika desítek invertorů může být časově náročná a nákladná záležitost. Výrobci střídačů nabízejí celou řadu komunikačních a datových zařízení umožňující komfortní kontrolu výroby a sledování poruch.

Stahování dat na počítače a zobrazování na displejích pomocí kabelových či bezdrátových technologií (např. bluetooth) je dnes standardem, stejně jako zasílání chybových hlášení pomocí sms nebo e-mailu. Známější výrobci nabízejí možnost sledovat data o vlastní výrobě také prostřednictvím centrálních serverů. Majitel elektrárny pak může sledovat a porovnávat výtěžnost odkudkoliv, kde má připojení k internetu.

Pavel Žižka

Kompletní znění přednášky naleznete zde ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.