Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SALTEK: Katalog ochrany před přepětím (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 4.11.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SALTEK: Katalog ochrany před přepětím


SALTEK: Katalog ochrany před přepětím
SALTEK letos oslavil dvacáté výročí svého založení. Podívejme se krátce na jeho výrobní portfolio. Prolistujme jeho letošní technický katalog. Je určen projektantům, řemeslníků i obchodníkům. Každý produkt v tomto technickém sešitě má svou stránku plnou informací. Nalezneme typ, popis, technické funkce, fotografii, okótovaný náčrtek, schéma zapojení i obsáhlou tabulku parametrů.
Vilém Gracias, ze dne: 4.11.2015



Český výrobce ochran před přepětím, SALTEK, právě slaví 20. výročí na trhu. Podívejme se, co vše nalezneme v jeho hlavním katalogu 2015.



Provedení katalogu
Na 196 stranách křídového papíru je typickým katalogovým způsobem popsáno výrobní portfolio tradičního českého výrobce přepěťových ochran.

Každý produkt má svou stránku plnou informací. Nalezneme typ, popis, technické funkce, fotografii, okótovaný náčrtek, schéma zapojení i obsáhlou tabulku parametrů.

Pro větší náhled klikněte!


Co v katalogu objevíme
Saltek se zaměřuje na přístroje, hromosvodový materiál zde nečekejme. Ovšem právě z přístrojů je v katalogu vše potřebné.


Pro větší náhled klikněte!


Katalog je naplněn informacemi opravdu "po okraj". Není však určen pro osoby neznalé. Dovolil bych si poznamenat, že je pro odborníky znalé termínů, principů a hodnot. Na začátku kapitol konkrétních ochran nalezneme několik stránek základní teorie, která odborníkovi připomene, ale spotřebiteli nevysvětlí.

Samozřejmě návrh a instalace jsou právem určeny zasvěceným. Běžný uživatel, byť ne zcela odborník, dokáže zapojení napodobit odjinud, ale již stěží jej vypočítá pro konkrétní případ.


Pro větší náhled klikněte!


Můj osobní závěr

Tento katalog pomůže všem projektantům, obchodníkům i řemeslníkům k výběru správného typu. Není sice edukativním typem tiskoviny, ovšem to ani nebylo záměrem. SALTEK patří k evropským výrobcům, kteří se řídí dle filozofie ČSN EN 62 305 a nepropadají "duchařině" jako výrobci některých sousedních států. A vzdělávání je kompatibilní se světově ověřenými a uznávanými fyzikálními zákony. Proto tato tiskovina patří právem do knihovny odborníků.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.