Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SALTEK: Katalog ochrany před přepětím 2017-18 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.07.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SALTEK: Katalog ochrany před přepětím 2017-18


SALTEK: Katalog ochrany před přepětím 2017-18
Jste profesionál v oblasti elektrických rozvodů nízkého napětí? Pak je vaší povinností chápat důležité souvislosti s tím spojené. Právě listuji katalogem českého výrobce přepěťových ochran a dozvídám se, spíše si opakuji některé informace, které se mi z hlavy vytratily. Co v tomto aktuálním katalogu nalezneme? Inu to, co bych od něj opravdu čekal. To samé bohužel o některých českých říci opravdu nelze ...
Igor Nováček, ze dne: 12.07.2017


V minulosti jsem si říkal, že se nebudu zajímat o podrobnosti, které se mne přímo nedotýkají. Elektrotechnika je široký obor a těch technických podmnožin je takové množství, že si opravdu musíme vybírat, kterému z nich věnujeme svou část života. Oblast přepětí jsem kdysi mylně vyhodnotil za část, která se mne týká pouze okrajově. Resp. vnímal jsem tuto oblast za samozřejmost. Ovšem s příchodem digitalizace vidím, že s každým příchozím polovodičem se musím ptát, jak jej ochránit.


Nechtěl jsem katalogu dávat tento úvod, ale cítil jsem povinnost sdělit nutnost a potřebu pochopení dnešní ochrany před bleskem a přepětím podle mnohými odsuzovaného souboru ČSN EN 62 305.

Provedení katalogu
SALTEK u nás vnímáme jako tradičního českého výrobce přepěťových ochran. Jeho sortiment drží na pultech trumf. Nacházíme jej v zásuvkách jiného renomovaného výrobce. Pohledem na katalog vidím, že provedení technické podpory plně koresponduje s kvalitou dodávaných ochran. Nic není ponecháno náhodě. Na 229 stranách lakovaného papíru nalezneme plnobarevné informace. Soudržnost stránek zajišťuje pevný, lepený hřbet, který se nedá snadno vylomit.

Pro větší náhled kliknout!

Co v katalogu nalezneme




Pro větší náhled kliknout!


Jaké podrobnosti se dozvíme
Dobrý katalog poznáme podle toho, že jsou v něm uvedeny všechny důležité podrobnosti a ještě něco navíc. Něco, co tam být vůbec nemusí. V tomto případě mohu napsat, že tento technický sešit patří právě do této kategorie.

Každý úvod do kapitoly přináší podrobný popis problematiky, abychom se mohli zorientovat a pochopit předkládané souvislosti. Podrobnosti konkrétních typů mají samozřejmě název, typ, popis funkce, v bodech vyjmenované základní charakteristické body, fotografii, okótovanou perokresbu, schéma zapojení a pochopitelně technickou tabulku příbuzných typů.


Pro větší náhled kliknout!


Jak jsem se již zmínil, tento katalog je i malou učebnicí, respektive technickým materiálem, který nás i něco naučí kromě toho, že si umíme z položek vybrat to potřebné.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.