Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: S advokátem Jiřím Kaňkou o hromosvodech (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.02.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

S advokátem Jiřím Kaňkou o hromosvodech


S advokátem Jiřím Kaňkou o hromosvodech
Právní pohled na navrhování, provoz a údržbu elektrických zařízení zajímá každého s odpovědností za některý z procesů. I přesto, že některé učební osnovy středních škol uvádí informace o právním minimu, podle našeho průzkumu se znalosti a představy pracovníků hodně liší. V následujícím záznamu se k této problematice vyjadřuje advokát, který se seznámil s právními podrobnostmi souvisejícími s ochranou před bleskem. Jde o 40 edukativních minut pro každého, komu není lhostejné co ...
Tým portálu Elektrika, Miroslav Minařík, ze dne: 19.02.2020



S velkým odstupem času od doby, co nás učili na střední škole, proto aby z nás byli kvalifikovaní elektromontéři, musím říci, že to byl pouze fragment toho, co člověk potřebuje v dnešní době. Pokud se mám držet tématu tohoto článku, pak nám v roce 1981 nebylo z oblasti právního povědomí řečeno vůbec nic. Dnes sice můžeme potkat jedince, kteří nějaké právní souvislosti vůbec nepovažují za podstatné řešit, ale na druhou stranu je mezi námi mnoho odpovědných za své jednání. A ti než "jednou řežou, měří třikrát". 

Uvedený záznam byl pořízen na únorovém IP ILPC DEHN v Praze. Advokát Jiří Kaňka velice srozumitelnou formou předkládá vztahy mezi technickými normami a zákony. Vysvětluje, kdy je technická norma závazná a pro koho. Skutečnost, že v titulku zmínka o hromosvodech neznamená, že je jeho přednáška platná pouze v této souvislosti. Právě naopak, uváděné principy se dají aplikovat kromě jiných oblastí také na hromosvody.


Uvedená přednáška existuje také v audioverzi (podcastu).

Stáhnout jako podcast zde!
Více videozáznamů DEHN zde!
Technické podklady pro návrh a montáž produktů DEHN lze prohledávat a prohlížet zde!



CHCETE BÝT TAKÉ ČLENEM iLPC?
Zažádejte si podáním své přihlášky
níže uvedeným formulářem!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o. - Pod Višňovkou 1661/33, Praha 4 - 222 998 880 - info@dehn.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.