Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Pojízdné prostředky, Zprávy

KNIHA Akumulátory a baterie je tu zpět digitalizovaná

  • 20.08.2021
KNIHA Akumulátory a baterie je tu zpět digitalizovaná
V době vydání této publikace málokdo mohl tušit, jak budeme závislí na bateriích za více než dvě desetiletí. Mobilních zařízení a přístrojů je díky rozvíjení myšlenky Průmyslu 4.0 a její podmnožiny Internetu věcí násobně více. Tato, po čtvrt století, aktualizovaná kniha je malým informačním skvostem. Vypovídá totiž o problematice akumulace energie v akumulátorech a bateriích komplexně. Samozřejmě lze jednotlivé informace dohledat i jinými cestami, ovšem podobný rozcestním bychom patrně těžko hledali. Na obsah a slovo vydavatele se podívejte zde!

UČEBNICE EVP#4: Doprava

  • 18.01.2021
UČEBNICE EVP#4: Doprava
Čtvrtý díl učebního textu je určen pro pracovníky pověřené prováděním montáží, údržbou a opravami určeného technického zařízení. Komu tedy v uších zní v souvislosti s UTZ výrazy ... elektrická zařízení do 1000V, bez omezení napětí, elektrická pevná trakční zařízení, zařízení hnacích vozidel, železničních vozů, zabezpečovací, lanových drah ... pak bude tato učebnice olomouckého vzdělávacího střediska ta, z které se můžete ke zkouškám učit. Krátké zastavení nad čtvrtým díle komentuje i Petr Létal. Co v něm objevíte tentokrát?

Rychlonabíjecí stanice Terra HP ABB byla v Brně oceněna

  • 28.03.2019
Rychlonabíjecí stanice Terra HP ABB byla v Brně oceněna
Situace v oblasti elektromobility stále roste. Nejen, že přibývá mnoho typů elektromobilů, ale současně jsou vyvíjeny i různé nabíjecí systémy. Rychlonabíjecí stanice Terra HP ABB, dokáže nabít elektromobil na dojezdovou vzdálenost 200km za zhruba 8 minut! Pokud připustíme, že máme na důležitých místech pro výkonné nabíjecí stanice potřebný příkon, jsme o krůček dál k tichým jízdám elektromobilů. A oč tedy jde? Nabíjecí stanice je modulární vysokovýkonný nabíjecí systém, který je při plném výkonu schopný nabíjet ...

PHXC: Domácí nabíjecí stanice pro elektromobily

  • 24.05.2018
PHXC: Domácí nabíjecí stanice pro elektromobily
Zařízení, co je vedle mě, je prý domácí nabíjecí stanice. Jak dalece tuto stanici lze použít a pro koho je určená? Parametry vidím v katalogu, že jsou různé komponenty, vyzná se v nich koncový uživatel elektromobilu nebo se na vás má obrátit při výběru? Na závěr to nejdůležitější, cena. Je to domácí nabíjecí stanice, není průmyslová. Je i cena domácí?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933