Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Rychlonabíjecí stanice Terra HP ABB byla v Brně oceněna (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.03.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Rychlonabíjecí stanice Terra HP ABB byla v Brně oceněna


Rychlonabíjecí stanice Terra HP ABB byla v Brně oceněna
Situace v oblasti elektromobility stále roste. Nejen, že přibývá mnoho typů elektromobilů, ale současně jsou vyvíjeny i různé nabíjecí systémy. Rychlonabíjecí stanice Terra HP ABB, dokáže nabít elektromobil na dojezdovou vzdálenost 200km za zhruba 8 minut! Pokud připustíme, že máme na důležitých místech pro výkonné nabíjecí stanice potřebný příkon, jsme o krůček dál k tichým jízdám elektromobilů. A oč tedy jde? Nabíjecí stanice je modulární vysokovýkonný nabíjecí systém, který je při plném výkonu schopný nabíjet ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 28.03.2019



Technologie ABB pro dynamické sdílené nabíjení stejnosměrným napětím umožňuje této stanici nabíjet dva elektromobily současně zmíněným výkonem až 350 kW, přičemž je dynamicky optimalizován odběr z veřejné distribuční sítě, k níž je nabíjecí stanice připojena. Tato nabíjecí stanice je primárně určená pro rychlé dobíjení na dálnicích, ale nejen tam. Dodat energii pro jízdu na vzdálenost 200 km zde při využití maximálního výkonu potrvá kolem 8 minut, což je doba již řádově srovnatelná s dobou plnění nádrže spalovacího motoru.



Terra HP je zajímavá kromě jiných parametrů také skutečností, že na rozdíl od jiných stanic se dá rozšířit o další napájecí skříně a nabíjecí stojany, což představuje nákladově zajímavé řešení. Tak lze v budoucnu operativně zvýšit kapacitu nabíjecích míst. Za povšimnutí také stojí redundantní napájení a chlazení napájecích kabelů.


 
 
Ten, kdo provozuje nabíjecí park nabízí Terra HP další výhodu v podobě ABB Ability Connected Services – souboru služeb zajišťujících rozšiřování funkčních možností včetně možnosti snadného napojení nabíjecích stanic na obslužné oddělení, platební platformy nebo systémy inteligentních sítí (smart grids). Především pak mezi tyto služby patří vzdálená diagnostika, opravy a aktualizace softwaru prováděné bezdrátově, jenž minimalizují prostoje a udržují nízké provozní náklady.

 

Terra HP nabízí spotřebilům i řadu dalších výhod včetně intuitivního, snadno použitelného dotykového displeje a několika způsobů platby. To ocení každý, kdo se ocitnul s vybitou baterií u nabíjecí stanice a nemohl zaplatit.

Více technických podrobností v oficiálním datasheetu zde!





TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o. - Sokolovská 84-86, Praha 8 - 222 832 111 - info@cz.abb.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.