Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Rozvodnicové a rozvaděčové skříně Distri


Document Actions
Rozvodnicové a rozvaděčové skříně Distri
Ti, kdo vyrábí rozvodnice a rozvaděče, zaostří na aktuální technický sešit Distri! Tato produktová skupina se dělí na 3 hlavní skupiny. Nejmenší a běžně dostupné ve velkoobchodech jsou rozvodnicové skříně DistriTon, zejména pro výrobu elektroměrových rozváděčů se používají stavebnicové skříně DistriSet a pro průmyslové aplikace slouží nástěnné skříně NP (IP66) a samostatně stojící skříně DistriBox (do 5000 A). Katalog také obsahuje systémy přípojnic s ...
Filip Horáček, Komerční sdělení, ze dne: 28.11.2022


... roztečemi 60mm, 185mm a odzkoušené držáky pro hlavní a PEN/PE přípojnice velkých rozvaděčů.

DistriTon

Rozvodnice DistriTon se používají především v domovních a bytových instalacích, s vyšším krytím IP65 i v průmyslových rozvodech. Jsou vyráběné v provedení pod omítku, do dutých stěn a na stěnu. Jsou nabízeny od 4 modulů až do 198 modulů, s plechovými i s plastovými dveřmi, zapuštěné i nástěnné, pokrývají potřeby domovních instalací.

Všechny typy charakterizuje nadstandardní prostor, tzn. dostatek místa u hlavních svorkovnic, mezi řadami nebo pod lištami. Lze je proto až na výjimečné konfigurace přístrojů osadit na plný počet modulů, což si může kdokoliv zdarma ověřit pomocí excelovského DBO konfigurátoru, který je výstupem komplexní podpory Rozvodnic DBO podle ČSN EN 61439-3.

Druhým charakteristickým prvkem všech rozvodnic DistriTon je mimořádně velký počet svorek. Obsahují jak velký počet PEN / PE svorek a velký počet N svorek, tak navíc N můstky „pro chrániče“. Vlajkovou lodí jsou oceloplastové skříně RZA osaditelné až na plných 56 modulů. Pro rodinné domy se dnes velmi často používají oceloplechové skříně RZB do 198 modulů, pro nástěnné aplikace a levnější zapuštěná řešení plastové skříně RZG a pro náročnější aplikace skříně RZI s krytím IP65. Základní parametry skříní vč. výhod naleznete také v Minikatalogu 2022.



Pro větší náhled kliknout!


DistriSet

Zejména pro výrobu elektroměrových rozváděčů slouží stavebnicové skříně DistriSet. Všechna 3 provedení - zapuštěná skříň, nástěnná skříň, zapuštěná skříň s požární odolností a kouřotěsností EI30S do únikových cest - obsahují od 2 do 15 elektroměrů. Ke zjednodušení práce jsou nyní vytvořeny sestavy položek pro elektroměrové rozváděče. Příklad sestavy skříně pro 6 elektroměrů ve 2 řadách z katalogu, strana C20, včetně vnějších rozměrů je uveden níže:



Sestavy pro elektroměrové rozvaděče jsou také nově obsaženy v softwaru Konfigurátor OEZ, kde je navíc možné tyto sestavy jednoduše upravovat, např. vyměnit kryty, odebrat/přidat komponenty. Výstupem konfigurátoru je soupiska všech položek k sestavení skříně včetně základních cen. Obojí je znázorněno níže.



Novým prvkem v Konfigurátoru OEZ je tlačítko web. Proklikem se okamžitě dostanete na webovou stránku konkrétní položky, a tak velmi rychle z webové stránky stáhnete pro vybranou skříň třeba návod k použití.




Skříně DistriSet se využívají pro mnoho dalších aplikací až do 400A, tzn. mohou obsahovat až do tohoto jmenovitého proudu kompaktní jističe 3VA, pojistkové odpínače Varius apod.



DistriBox

Pro průmyslové aplikace slouží nástěnné skříně NP s krytím IP66 a samostatně stojící skříně QA do 5000A. Nástěnné skříně NP jsou díky své vysoké tuhosti a krytí IP66 užívané pro široký sortiment aplikací v technologických provozech s náročnými požadavky odolnosti vůči prachu a vodě.
Samostatně stojící řadové skříně QA lze použít i v těch nejnáročnějších podmínkách, kde je vyžadována velmi vysoká tuhost skříní, vysoký jmenovitý proud rozvaděče nebo jeho vysoká zkratová odolnost. Proto bývají často používány v hlavních rozvodnách. Vnitřní příslušenství umožňuje upevnění a připojení od nejmenších malých jističů, stykačů apod. přes pojistkové odpínače Varius, kompaktní jističe 3VA až po vzduchové jističe Arion.



Systémy přípojnic
V poslední kapitole katalogu je nabídka systémů přípojnic s roztečemi 60mm, 185mm, odzkoušené držáky pro hlavní a PEN/PE přípojnice rozvaděčů větších výkonů a další komponenty pro rozvaděče. Novinkou jsou lišty pro uchycení držáků přípojnic v přechodových polích skříní.






 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Hledáte podrobné informace o tom, jak si vybrat správný jistič, jaké příslušenství k němu můžete získat a jaké má technické parametry? Jaká je možnost přizpůsobení různým potřebám? S čím jsou 3WA kompatibilní? Jak dalece se dají jednoduše upravovat nebo rozšiřovat. V tomto materiálu nalezneme popis online nástroje k jejich konfiguraci. Lepší ovládání a dohled nad spotřebou energie. Krátké pozastavení sledujte zde ...
Měsíc březen je tradičně hlavní informační sezónou. V březnu získáváme nejvíce informací z celého roku a OEZ si k tomuto období připravil opět silné dávky svých přednášek. Jaká budou témata? Letos bude řeč i o pravidlech připojování jističů v rozvaděčích! Co bude k vidění a testování? Například funkční záskokový automat, retrofit s novým jističem 3VA27, způsob ovládání motorového pohonu jističe 3VA ... Ve kterých městech přednášky budou? A konečně, jak se přihlásit?
Technický sešit poskytuje informace o nadproudových spouštích jističů 3VA, včetně detailních technických specifikací, nastavení a aplikací. Obsahuje popisy termomagnetických a elektronických nadproudových spouští, průvodce pro nastavení vypínacích charakteristik, přehled provedení nadproudových spouští a specifické informace o jednotlivých typech nadproudových spouští. Dokument je užitečný pro technické specialisty a inženýry zaměřené na ochranu elektrických obvodů a optimalizaci jejich výkonu. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933