Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ROZUZLENÍ: O kom byla řeč (2013) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 1.01.2023
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ROZUZLENÍ: O kom byla řeč (2013)


ROZUZLENÍ: O kom byla řeč (2013)
Známe se z diskusního fóra. Opravdu se známe? Spíš si myslíme, že se známe. Co vše je nutné vědět, abychom si udělali obrázek o ostatních diskutujících? Samozřejmě je setkání lepší než z doslechu, ovšem potkat se s elektrotechniky z různých koutů republiky. Třeba na Elektrické spojce ... Zde naleznete pořízené a povedené záznamy výpovědí o clusterácích natočené v roce 2013. Tehdejší záměr se podařil pouze z části a také bylo osazenstvo v jiném složení než dnes, ale i tak to stojí za to slyšet!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 1.01.2023



Cluster vznikl v roce 2006 v Brně. (Viz tento článek) Tedy vlastně pokud byla snaha něco zakládat. Tehdy se sešli známí/neznámí kamarádi z diskusí. Název "Cluster" navrhl Jan Hájek, protože původní "klub" příliš zaváněl foglarovkami. Žádné oficiální sdružení, žádné členství, poplatky, předseda atd. Podmínkou byla diskusní pravidla a verifikace účtu. Co jsme zjistili po mnoha letech? Třeba to, že jsme každý jiný, posloucháme jinou muziku, volíme jiné strany, máme jiné úrovně vzdělání, jiná elektrotechnická zaměření, jsme z různých míst Česka a Slovenska. A to hlavní co nás spojuje je elektrika.
Kdysi jsme začali natáčet názory ostatních na ostatní abychom zjistili, jak zajímavé členy ta virtuální sešlost má. 


Cluster se nedá řídit. Nezastává žádnou předem danou doktrínu. Nedá se uplatit a ovlivnit laciným komerčním sdělením. Kdo se chce účastnit, musí se začlenit mezi diskutující přínosnými příspěvky. Tapetářům, provokatérům, křovákům, nebo obchodním propagátorům moc "pšenka" nekvete.

Jak to, že žije?
Možná proto, že nemusí. Nikdo nikoho nenutí. Prostě je. Na začátku byla ochota někomu poradit.

Apropo Johann Wolfgang Goethe ...

„Jestliže se chováme k lidem podle toho, kdo jsou, škodíme jim. Jestliže se k nim chováme podle toho, jací by mohli být, pomáháme jim dosáhnout na jejich limity.“



Lidé přichází, lidé odchází. (Viz osazenstvo v tomto článku ...) Nic netrvá věčně. I přesto, že Cluster funguje v různých podobách, ani ten není věčný. A dokonce i sám portál Elektrika.cz letos dosáhne důchodového věku 25 let. Carpe diem kamarádi ...
Videozáznamy o Clusteru zde v archívu Elektrika.TV




Vše krásné v novém roce!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.