Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Ročenka ELEKTRO 2018 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.03.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Ročenka ELEKTRO 2018


Ročenka ELEKTRO 2018
Vydavatelství odborných časopisů společnost FCC Public vydala tradiční kapesní ročenku. Co vše v tomto vydání objevíme? Vydavatel uvádí, že ročenka je zdroj poučení, informace pro využití v praxi i zajímavou četbu pro chvilky volného času a ti, kteří si chtějí zachovat přehled o dění v oboru. Obsah byl vytvořen těmito autory: Ing. Vincent Csirik, prof. Ing. Zdeněk Čeřovský, DrSc., Ing. Antonín Grošpic, CSc., Ing. Radim Hauptmann, Ing. Josef Košťál, Ing. Leoš Koupý, Ing. Michal Kříž, Ing. Jiří Kutáč, Václav ...
František Tuček, ze dne: 9.03.2018


Malá kapesní elektrotechnická ročenka traduje u společnosti FCC Public od nepaměti (přesně letos slaví 25 let od svého prvního vydání). Její obsah je kromě mnoha připomínek z obecné historie a teorie, také informace aktuální k roku vydání tohoto materiálů.




Jaký obsah můžete očekávat?


Pro větší náhled kliknout!

Přehled významných veletrhů se vztahuje na uplynulý rok, nikoliv nadcházející! Pár lidem už to zamotalo hlavu.
Šéfredaktor časopisu ELEKTRO do ročenky připravil pěkné výňatky některých světových osobností fyziky, respektive elektrotechniky. Opět zde nacházíme aktualizované názvy a adresy důležitých institucí, spjatých s naším oborem. Část týkající se norem vytvořil bývalý dlouholetý pracovník české normalizace Vincent Csirik. Naleznete aktuální stav normalizační činnosti  za období roku 2018. Tady bych zmínil důležité tabulky výrazů a jejich ekvivalentů. Např. "musí = požaduje se, je požadováno, je nutné, je přípustné ... Problematiku norem sice neobjasní ani objemnější publikace než je tato příručka, ale je zde uvedeno to zásadní.

Pro větší náhled kliknout!

Část "bezpečnost" se zmiňuje o ochraně před bleskem a přepětím. Asi málokdo uvažuje ochranu před bleskem na jachtách, přičemž jde o velice časté nebezpečí na vodních hladinách nejen na moři. Naleznete historii poznatků o účincích proudů na zdraví člověka. Poměrně velká část je věnována e-mobilitě, která je dnes velice skloňovaná i přestože se skutečná podoba využití teprve hledá. Kdo nezná pojem tokamak, pak i v této ročence nalezneme část věnovanou této podmnožině elektroenergetiky. Dále kapitola pokračuje oblastí fotovoltaiky. Závěrečnou částí je "měření v elektrotechnice", kterou se schématy komentuje známý odborník na měřicí přístroje z Blanska, Leoš Koupý.

Cena: 132 Kč
Vydalo:
FCC PUBLIC, Praha 2018, 320 str.
Autoři: Ing. Vincent Csirik, prof. Ing. Zdeněk Čeřovský, DrSc., Ing. Antonín Grošpic, CSc., Ing. Radim Hauptmann, Ing. Josef Košťál, Ing. Leoš Koupý, Ing. Michal Kříž, Ing. Jiří Kutáč, Václav Macháček, prof. Ing. Jiří Pavelka, DrSc., Ing. Petr Pavelka, CSc., Ing. Josef Šimek, CSc.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si Ročenku ELEKTRO 2018
objednat

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
FCC PUBLIC s.r.o. - Pod vodárenskou věží 1143/4, Praha 8 - 296 583 011 - public@fccgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.