Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

NOVINKA 2017: Rittal zkompletoval svůj program svítidel pro rozvaděče


Document Actions
NOVINKA 2017: Rittal zkompletoval svůj program svítidel pro rozvaděče
Nový program svítidel pro rozvaděče RITTAL uvidíte ve všech detailech na letošním AMPERu 2017 v Brně. Série svítidel poprvé vyvinutá speciálně pro rozvaděče je vedle verzí 1200 a 900 lumenů nyní k dostání i se svítivostí 600 a 400 lumenů. Díky tomu nabízí Rittal vhodná řešení i pro menší systémy rozvaděčů a skříní. První podrobnosti a související informace naleznete v tomto krátkém článku ...
Komerční sdělení, Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.01.2017


Dvěma novými provedeními systémových LED svítidel zkompletoval Rittal svůj nový program svítidel pro rozvaděče. Série svítidel poprvé vyvinutá speciálně pro rozvaděče je vedle verzí 1200 a 900 lumenů nyní k dostání i se svítivostí 600 a 400 lumenů. Díky tomu nabízí Rittal vhodná řešení i pro menší systémy rozvaděčů a skříní.


Nová systémová LED svítidla Rittal jsou vyvinutá speciálně pro použití v rozvaděčích a zajišťují optimální osvětlení kompletních prostorů. Pomocí systémových LED svítidel se světelným tokem 1200 a 900 lumenů lze optimálně osvětlit dokonce i velké rozvaděče do šířky 1200mm a výšky 2200mm. Pokud vzhledem k menší velikosti rozvaděče postačí nižší svítivost, jsou výrobcům skříní a uživatelům nyní k dispozici i svítidla s 600 a 400 lumeny. Provedení se světelným tokem 600 lumenů tak splňuje standardní požadavky na velké systémové skříně řady TS 8 a svítidla se 400 lumeny požadavky na nástěnnou skříň, jako například kompaktní rozvaděče série AE Rittal.


K optimálnímu osvětlení vnitřního prostoru rozvaděče slouží optika z transparentního plastu, do níž jsou integrovány Fresnelovy čočky. Ty soustřeďují světelné paprsky tak, že je cíleně osvětlena celá skříň včetně její dolní části. Výhodou je, že světlo se dostane přesně tam, kde je zapotřebí aniž by pronikalo ven. Kromě toho jsou všechna svítidla dimenzována na široké rozpětí napětí (100-240V AC), a lze je proto používat na celém světě.

Rittal tak nabízí svítidla pro všechny trhy. To přináší úsporu nákladů na skladování a snižuje komplexnost při volbě produktu.



Svítidla lze přizpůsobit jakékoli montážní situaci, tzn. lze je do profilu skříně umísťovat jak vertikálně, tak horizontálně. Svítidla se dají snadno a rychle namontovat jednoduchým nasazením do profilu TS 8. Volitelně je lze do profilu přišroubovat. V kompaktním rozvaděči AE usnadňuje rychlou montáž použití univerzálního úhelníku. Vhodné příslušenství, jako například dveřní polohový spínač a průchozí propojení pro řadově propojené kombinace, nabízí Rittal rovněž pro všechna systémová svítidla LED.

Dokument s podrobnostmi nebo montážní návod naleznou uživatelé portálu Elektrika zde.



POKUD PRACUJETE V OBORU
máte možnost si požádat o bezplatné
zaslání papírového katalogu Systémových LED svítidel
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933