Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

RITTAL: Zaměřeno na energetickou účinnost


Document Actions
RITTAL: Zaměřeno na energetickou účinnost
Energetická účinnost ve strojírenství je jedním z hlavních témat současnosti. S jakou novinkou v oboru chlazení rozvaděčů přichází Rittal? Jak vysokou energetickou účinnost prokázaly nové úsporné chladicí jednotky v pilotním projektu? Jaké kroky musely být provedeny ke zvýšení účinnosti tohoto zařízení? Co bude dál se stávajícími chladicími jednotkami TopTherm Plus? ...
Komerční sdělení, ze dne: 21.12.2011

 

Energetická účinnost ve strojírenství je jedním z hlavních témat současnosti. Rittal má v této oblasti významný potenciál, a to zejména v oboru chlazení rozvaděčů.

Pozornost odborníků přitahují energeticky úsporné chladicí jednotky řady "Blue e" s rozsahem chladicích výkonů od 500 do 4000W. Nové energeticky úsporné jednotky již prokázaly svoji vysokou energetickou účinnost v pilotních aplikacích v automobilovém průmyslu. Jednotky byly testovány v továrně Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Během půlročního provozu v běžných provozních podmínkách, kdy byly testované jednotky umístěny na rozvaděčích se stejným ztrátovým výkonem, byla u nového typu jednotky v porovnání se standardní chladicí jednotkou naměřena úspora elektrické energie 49%.

Vyšší efektivita nových chladicích jednotek je výsledkem několikaletého výzkumu a vývoje. Prvním krokem ke zlepšení účinnosti byla analýza geometrie jednotlivých komponent chladicího okruhu. Výrobce komponent systematicky analyzoval stávající zařízení a postupně zvyšoval jejich účinnost.

Jako další krok změnil Rittal zásadně typ použitých ventilátorů. Nyní jsou u chladicích jednotek použity většinou EC ventilátory, které mají vysokou energetickou účinnost. Dále, Rittal u nových "Blue e" jednotek používá nový regulátor s funkcí ECO-Mode – pokud není bezpodmínečně nutný nepřetržitý provoz vnitřního ventilátoru, je jeho chod regulován podle vnitřní teploty.

A nakonec nejdůležitější informace: chladicí jednotky "Blue e" kompletně nahradí chladicí jednotky TopTherm Plus s komfortním regulátorem, a to bez zvýšení ceny! Ceny a objednací čísla jednotek "Blue e" zůstanou stejné.





 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933