Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

RITTAL: Výroba rozvaděčů podle nové ČSN EN 61439


Document Actions
RITTAL: Výroba rozvaděčů podle nové ČSN EN 61439
Víte jak se postavit k nové normě ČSN EN 61439, která upravuje výrobu rozvaděčů nízkého napěí? Rittal jako lídr ve výrobě rozvaděčových skříní přichází s malou technickou knihou, která svým obsahem ne jednomu elektrotechnikovi napoví, co vše je potřeba k souladu s uvedeným normativním doporučením. Co v této publikaci naleznete? Sledujte krátkou recenzi s ukázkami ...
Vilém Gracias, ze dne: 3.03.2014


Každá změna normativních pravidel přináší sebou obavy a rozladění mnohých elektrotechniků. Co se týká výroby a sestavování funkčních rozvaděčů, tak tato oblast se stala pro mnohé dodavatele doslova černou můrou. Kdo může rozvaděč sestavit? Kdy je nutné provést typovou zkoušku? Co jsou to TTA a PTTA rozvaděče? Co se v této oblasti změnilo? Do jakých částí je nová norma ČSN EN 61439 rozdělena?




Světový rozvaděčový lídr přichází s malou sympatickou publikací, která dává na většinu otázek odpovědi. Je v neobvykle pevném provedení.

  
Pro větší náhled kliknout!
 
Co vše se dozvíme?
Na začátku obsahu nalezneme předmluvu předního znalce normativ Michala Kříže. Celá publikace má zhruba 90 stránek v pevné, ba velmi tvrdé vazbě.


Pro větší náhled kliknout!


Jaký je obsah
  • jednotná norma pro všechny rozvaděče
  • co se změnilo novou normou?
  • co znamená nová norma pro vás?
  • Rittal- The System. Komplexní řešení navržené na míru podle normy ČSN EN 61439
  • Pevnost materiálů a částí
  • Stupeň ochrany krytem
  • Požadavky na ochranné vodiče
  • Izolační charakteristiky
  • Výpočet oteplení
  • Testovaný systém přípojnic
  • Systém pro novou normu

Tato publikace vychází především z ČSN EN 61439 a jde o průvodní příručku pro snazší orientaci v problematice. Nepředpokládá se, že by odborník nečerpal přímo z uvedené normy. 

Kdo tuto publikaci přivítá
Nechci zde udělat strohý výčet elektrotechnických povolání. Tuto publikaci si rád přečte i ten, kdo uvedenou normu zná zpaměti. Protože odborníkem se člověk stává po získání mnoha různorodých souvislostí.

Můj závěr
Oceňuji dobrý nápad a sympatické provedení. Nepřekvapuje mne, že tato aktivita přichází právě z Rittalu. Pozorný elektrotechnik ví, že s osvětou přichází vždy lídři.

UPOZORNĚNÍ: Tato publikace není v režimu "levný leták"! Lze ji sice obdržet zdarma, ovšem v souvislosti s ostatními informacemi o software. Proto do případné objednávky uveďte také oblast elektrotechniky kde pracujete, aby mohli v Rittalu lépe sestavit související materiály.



 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933