Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

RITTAL: Skříně TS8 mají svého nástupce s označením VX25!


Document Actions
RITTAL: Skříně TS8 mají svého nástupce s označením VX25!
Legendární skříně řady TS8 náhle mizí z nabídky RITTALu. Za vším stojí novinka letošního Hannover Messe, která s patřičnou dávkou inovace celou dosavadní sestavu nahrazuje. Rychlost změny je neobvyklá, ale přicházející digitální budoucnosti příznačná. Co tato zásadní změna bude znamenat pro ty, kteří již počítají se starou verzí? Je RITTAL připraven naučit všechny účastníky implementačního procesu jak sestavit rozvaděč v nové podobě VX25?
Jiří Macháček, ze dne: 28.06.2018
reklama

Rozvaděčové skříně RITTAL TS8 devatenáct roků držely "prim" ve svém oboru a nyní jsou nahrazeny novým typem VX25. Tato novinka se objevila letos na hlavním průmyslovém veletrhu v Hannoveru (HMI 2018), kde se představily všechny její novinky, přednosti a možnosti. Podle slov produktových manažerů přináší nový typ skříně přes 150 vylepšení!

Uvádíme často skloňované oblasti inovací:
  • Digitalizace – optimální sledování procesu výroby umožňují QR kódy na všech plochých dílech
  • Zjednodušení příslušenství – více konstrukčních možností s menším počtem potřebného příslušenství
  • Časová úspora – řada konstrukčních vylepšení, která přinášejí značné zrychlení montáže
  • Jednotný profil – nikdy nekončící rastr 25 mm je dostupný ve všech rovinách, dokonce i v novém podstavci VX
  • Řadové spojení – nekonečné možnosti řadového spojení všemi směry za použití pouze 3 typů spojek řadového spojení
  • Montáž těsnění – nikdy nebylo jednodušší umístit těsnění řadového spojení pro zachování stupně krytí

Samozřejmě zní děsivě představa, že RITTAL "ze dne na den" končí s výrobou téměř legendárního produktu TS 8. Pro projektanty, návrháře, rozpočtáře a snad i údržbáře černá můra změny! Změna byla ovšem naplánovaná tak, aby obchodní a instalační cyklus nebyl narušen. Mnoho parametrů je zpětně kompatibilních. Například montážní deska. Její rozměr zůstává ve formátu 1:1. Nebo zachování roztečí otvorů pro upevnění do podlahy. A navíc nové skříně řady VX25 jsou nabízené ve stejné rozměrové škále jako skříně řady TS 8 a skříně VX25 a TS 8 lze řadově spojit, pokud je takováto aplikace vyžadována. Pro snadný přechod ze skříní TS 8 na skříně VX25 je k dispozici několik podpůrných nástrojů. 

Například:
  • Selektor VX25 – jedinečný nástroj pro jednoduchou konfiguraci skříní VX25
  • Převodní nástroj – např. díky rastru 25mm, který je symetrický ve všech rovinách



Dalším z podpůrných nástrojů je software RiCS. Rittal Configuration System je nový, uživatelsky přívětivý nástroj pro konfiguraci produktů "Rittal - The System." A je k dispozici pro systémy rozvaděčových skříní VX25 a TS 8 a dále pro malé a kompaktní rozvaděče typu AE, KL a EB. Více informací na webových stránkách RiCS.
V následujících týdnech postupně probereme v krátkých článcích novou skříň VX25, včetně jejích hlavních výhod a funkcí, které přináší.

Katalog rozvaděčů VX25 naleznete k rychlému prolistování zde!



 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 8)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933