Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

RITTAL: Rozvaděče dle koncepce Průmysl 4.0


Document Actions
RITTAL: Rozvaděče dle koncepce Průmysl 4.0
Jednu z velkých společných expozic na veletrhu AMPER, která nešla přehlédnout, měly společnosti RITTAL a EPLAN. Ukazovala návštěvníkům jak mohou vyrábět rozvaděče rychleji, úsporněji, levněji a s využitím všech nástrojů, které jak EPLAN, tak RITTAL nabízí ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 29.01.2018


Praktické výhody a příležitosti digitalizace v rámci procesu výroby řídicích a distribučních rozvaděčů je téma, kterému se během veletrhu Amper věnovaly společnosti Eplan a Rittal. Obě firmy společně představily, co projektanti a výrobci rozvaděčů potřebují vědět pro co největší využití síťových inženýrských řešení a digitálních dat. Důraz byl kladen především na přímý a dlouhodobý přínos řešení - zcela v souladu s filozofií obou společností. Ve společném stánku byla představena možnost vývoje rozvaděčů od návrhu až po výrobu podle koncepce Průmysl 4.0.



Textový přepis:


Martin Chromec
Ukazujeme našim zákazníkům současným i budoucím jak můžou vyrábět rozvaděče rychleji, úsporněji, levněji a s využitím všech nástrojů, které jak EPLAN, tak RITTAL nabízí.

Elektrika.tv
Rittal se však neúčastnil veletrhu v minulých letech. Jakou změnu tedy přinesl rok 2017?

Jaromír Zelený
Důvod, proč jsme teď pár let nevystavovali byla trošku nestabilní situace na trhu českého výstavnictví, to byl jeden důvod, ale druhý důvod byl, že jsme se my jako firma velmi intenzivně připravovali na celý koncept Industry 4.0. My jsme dneska schopni pro Industry 4.0 nabídnout veškeré produkty a veškeré komponenty, veškerý software, který pomáhá při automatizaci výrobních procesů při výrobě rozvaděčů.

Elektrika.tv
A co na propojení expozice RITTALu a EPLANu řekl jednatel společnosti EPLAN Česká republika Petr Pospíšil?

Petr Pospíšil
Já myslím, že letošní ročník je unikátní, protože máme společný stánek s naší sestrou RITTALem a jsme schopní zde zobrazit celý průběh návrhu rozvaděče. Od počátku data portálu zjištěných komponent přes detailní projektování, všechny systémy, které RITTAL nabízí, přes kompletní finalizaci modifikaci těchto skříní a toto je vše propojené systémem EPLAN.

Elektrika.tv
Nešlo jen o propojení společnosti RITTAL a EPLAN, ale také o propojení Česko a Slovensko.

Igor Bartošek
Nás momentálně zajímá, jaká bude reakce tady v Brně, my jsme po mnoha letech poprvé v Brně na výstavě. A nyní je naše situace jiná i v tom, že vystavujeme s českým Rittalem a současně i se dvěma Eplany. Českým a slovenským. Toto je něco mimořádného a nevšedního, tohle tu ještě nebylo. Jsme velmi zvědaví a těšíme se, kolik přijde slovenských zákazníků. Zjistili jsme, že chodí slovenští zákazníci, dělali jsme průzkum už minulý rok, vracíme se k té krásné česko-slovenské realitě, která se mi velmi líbila. Chodili jsme na výstavy do Brna. U slovenského zákazníka je zajímavé to, ne kvůli tomu, že je to tradiční a Brno, ale teď je zajímavé, do Brna jet kvůli tomu, že v Brně vystavují firmy, které by na Slovensku v životě nevystavovali, protože je tam slabý trh.

Elektrika.tv
Propojení společnosti RITTAL a EPLAN Česko-Slovensko a velká podpora Průmyslu 4.0 jasně ukazuje trend, kterým se celá skupina bude ubírat.


Veletržní expozice byla rovněž doplněna řadou produktů a softwarovými nástroji, jako je např. chladicí jednotka Blue e+, nabídka Rittal Automation Systems, EPLAN Smart Wiring, EPLAN Data Portal a nové řešení chlazení pro malé a střední průmyslové IT aplikace. Aplikace, které z pohledu uživatele spoří čas, náklady a energii a usnadňují montáž a realizaci komunikačních řešení spojených s požadavky Průmyslu 4.0.

Mezi produkty speciálně vyvinuté s ohledem na úspory energie patří nová systémová LED svítidla, která díky použité vysoce výkonné LED technice poskytují pro osvětlení rozvaděčových skříní světelný tok až do 1 200 lm. Poskytují také pohodlné připojení a možnosti montáže a inovativní detaily jako Fresnelovy čočky. Během veletrhu byly představeny nové modely se světelným tokem 600lm pro použití v systémových skříních, jako je TS 8, a se světelným tokem 400 lm pro použití v kompaktních skříních, např. AE.

Další představovanou novinkou se objevila nová generace chladicích jednotek Blue e+, jejichž jednou z předností je, že spotřebují až o 75% méně energie ve srovnání s běžnými výrobky. V budoucnu bude možné tyto jednotky vybavit novým komunikačním rozhraním připraveným pro koncepci Průmysl 4.0. To otevírá nové možnosti pro snižování provozních nákladů, včetně správy majetku, monitorování stavu a prediktivní údržbu.

Rittal rovněž rozšířil svoji nabídku produktů pro efektivní řízení chlazení, a to o novou generaci střešních ventilátorů, které vynikají větším aerodynamickým výkonem -až 1 000 m3/h. Nová řada ventilátorů je také velmi flexibilní, usnadňuje instalaci a stupeň krytí splňuje požadavky kategorie IP55. Navíc technologie EC uživateli zaručuje realizaci energeticky úsporného a vysoce efektivního řízení klimatu v rozvaděčích.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si požádat o bezplatné
zaslání papírového katalogu Rittal
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933