Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: RITTAL: Proč používat chladicí jednotku Blue e+ (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.09.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

RITTAL: Proč používat chladicí jednotku Blue e+


RITTAL: Proč používat chladicí jednotku Blue e+
Základní problém při chlazení rozvaděčů vzniká již tehdy, když někdo nemyslí na chlazení vůbec nebo chladí špatně. Je důležité, aby se teplota v rozvaděči držela nejlépe na konstantní teplotě. Jak ji zajistit? A nejlépe šetrně a hospodárně. Provozy s nárokem na vysokou spolehlivost zajištění konstatních teplot používají jednotku BLUE E+. Z jakých důvodů? Proč právě BLUE E+ od společnosti RITTAL?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.09.2016



Proč používat chladicí jednotku BLUE E+ se podívejte ve videoklipu.



Základní problém při chlazení rozvaděčů vzniká již tehdy, když nikdo nemyslí na chlazení nebo chladí špatně. Proč tedy provozy s nárokem na vysokou spolehlivost používají jednotku BLUE E+?

Pokud jsou prvky v rozvaděči v provozu, tak generují teplo. Pokud se provoz vypne, tak naopak chladnou.  V takové situaci jsou instalované komponenty v rozvaděči teplotně namáhané a dochází k jejich rychlému opotřebení. Může také docházet k výpadkům a odstávkám výroby, a to znamená velké finanční ztráty.

Je důležité, aby se teplota držela v rozvaděči na nejlépe konstantní teplotě. Starší chladicí jednotky měly pouze hysterezi nastavitelnou od 2-10K. Jednotka BLUE E+ ale umí udržet hysterezi v rozvaděči v rozmezí  0,2K, což je v podstatě konstantní teplota a životnost prvků se rapidně prodlužuje.


Rittal doporučuje. Když chladit, tak hospodárně a šetrně!



POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o aktuální
papírový katalog chlazení Rittal

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech - Ke Zdibsku 182, Zdiby u Prahy - 234 099 000 - info@rittal.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.