Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

RITTAL: Nový rozvaděč TS IT - všestranný díky jednoduchosti a efektivnosti


Document Actions
RITTAL: Nový rozvaděč TS IT - všestranný díky jednoduchosti a efektivnosti
Ideální IT rozvaděč splňuje širokou škálu vlastností. Musí být jednoduchý pro sestavení, poskytující bezpečné prostředí pro servery a další zařízení, bez větších výdajů, modifikovatelný a v neposlední řadě nabízet též optimální poměr cena/výkon.
Komerční sdělení, ze dne: 16.10.2012

 

Nový TS IT rozvaděč společnost Rittal nastavuje nové standardy funkčnosti a účinnosti. Již v základním provedení rozvaděč splňuje prakticky všechny výše zmíněné požadavky kladené uživatelem na síťové i serverové rozvaděče. TS IT nabízí i další výhody pro zákazníka, a to zejména možnost montáže většiny příslušenství bez použití nástrojů, což zásadním způsobem redukuje čas montáže a také šetří náklady s ní spojené.


Nový TS IT rack Rittal

Standardní verze rozvaděče obsahuje dvě flexibilní 19" montážní roviny a střešní plech s optimalizovanými bočními vstupy kabelů přes kartáčové pásy ve střeše. Střešní plech je již připraven na integraci ventilátorů. Příslušenství může být přidáno nebo změněno bez nutnosti použití nářadí. Rittal použil tento způsob montáže ve všech úrovních příslušenství (police, napájecí moduly, kabelový management) tak, aby zajistil inteligentní a univerzální možnost rozšíření poskytující flexibilitu potřebnou pro zákazníka v konkrétních situacích.


Rittal TS IT Montáž příslušenství

Optimální přístup
Pro dnešní datová centra a jejich potřeby musí být rozvaděče schopny pružně se přizpůsobit inovačním cyklům serverů a úložných systémů. Mimořádně jednoduchá montáž bez použití nářadí, bezproblémová úprava 19" montážních rovin, integrace příslušenství významně šetřící místo v racku, standardně osazované dělené zadní dveře a praktické 180° závěsy dveří vpředu i vzadu jsou vizitkou nového TS IT rozvaděče společnosti Rittal. Dělené dveře jsou zvláště v době zvyšujícího nároku na prostor a efektivitu datového centra výhodou, poskytující administrátorům přístup ke všem zařízením a zároveň umožňující dostatečný prostor pro pohyb v datovém centru.

Maximální flexibilita
TS IT rozvaděče jsou připraveny na nejnovější trendy v datových centrech. Rozvaděče jsou uzpůsobeny pro integraci automatických inventárních systémů a systémů pro zaznamenávání údajů o technických vlastnostech instalovaných komponentů a to díky přípravě pro instalaci RFID (Radio Frequency Identification) senzorových snímačů. Výhodou je, že zákazníci mohou sami přidat tento RFID snímač, a to i kdykoli během provozu již instalovaného rozvaděče. Další novinkou jsou montážní 19" rámy poskytují řadu dalších možností, a to například jednoduchou instalaci kabelového managementu a prostorově úspornou integraci nové Rittal napájecí PDU lišty vzadu, umístěné přímo do prostoru mezi bočnicí a montážním rámem a to také u rozvaděče s šířkou 600mm.


Rittal TS IT Dynamic Rack Control

Instalační rovina pro všechny aplikace
Rozsah rozměrů od 19" až 24" a asymetrické rozšíření lze jednoduše dosáhnout pouze úpravou montážních rámů. Specifické požadavky zákazníka lze splnit rychle jednoduchým výběrem definované sady příslušenství. Posun vzdálenosti přední a zadní roviny je usnadněn díky vyznačenému rastru na vodících lištách. Též instalace zařízení na montážní roviny je usnadněna vyznačenými U pozicemi. TS IT může nést zatížení až 1.500 kilogramů již ve standardním provedení montážních rovin.

Chlazení na prvním místě
Výkonná IT zařízení generují velké množství tepla, které musí být bezpečně odvedeno z rozvaděče. Vzhledem k tomuto faktu je důležité mít vysoce energeticky účinné chladicí systémy zajišťující bezpečný provoz instalovaných IT technologií. Rozvaděč TS IT je již od základu stavěn pro co nejlepší podmínky chlazení ať již v integraci se specifickými IT chladicími systémy například na bázi LCP (mezi-rozvaděčové vodní chladicí systémy) či jinými výkonnými chladicími systémy. Z toho důvodu mají instalované perforované dveře rozvaděče 85% volné ventilační plochy pro optimální řízení chlazení v rozvaděči. V jiném případě naopak rozvaděče TS IT s plnými dveřmi nabízejí nutnou vzduchotěsnost, tak důležitou pro správnou funkci stabilních hasicích zařízení, například Rittal DET-AC jednotek, používaných zejména u menších decentralizovaných IT systémů.

Flexibilní základ
Nový TS IT rozvaděč také přichází s možností využití podstavce FLEX Block, který lze nainstalovat opět bez použití nástrojů. Jednoduchá a rychlá montáž nabízí možnost i osazený rozvaděč postavit na FLEX Block podstavec.


Systém podstavců FLEX Block

Všechny tyto vlastnosti dělají z nového TS IT rozvaděče zajímavé řešení pro budoucnost a finančně efektivní způsob, jak reagovat na měnící se požadavky IT prostředí.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost zažádat si o katalog Rittal

níže uvedeným formulářem!


 

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933