Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

RITTAL: Nový podstavec rozvaděčů systému VX25


Document Actions
RITTAL: Nový podstavec rozvaděčů systému VX25
K novému systému rozvaděčů VX25 patří i nová konstrukce podstavce. Ten umožňuje díky otevřeným rohovým dílům podstatně snazší práci při montáži. Také se lépe pracuje při nakládání a převozu pomocí vysokozdvižného vozíku. Podstavec nahrazuje stávající podstavce při zachování veškeré funkčnosti. Podívejte se v krátkém článku na videoklip a fotografie podrobností. A také je důležitá zachovaná zpětná kompatibilita!
Jiří Macháček, ze dne: 2.07.2018





Znáte výhody a možnosti nového podstavce VX?
Systém podstavce VX pro téměř jakékoli použití skříně. Kombinuje dosavadní nejlepší funkce podstavců Rittal ve variabilní modulové stavebnici, která i přes menší počet dílů poskytne více prostoru, vyšší komfort při montáži. Systém VX, který se montuje převážně bez použití nářadí, zjednodušuje montáž, vybavení, řadové propojení. Nahrazuje systémy podstavce TS a Flex-Block. Všechny komponenty jsou optimalizované pro systém řadových skříní VX25 a kompatibilní s nižšími verzemi systémů rozvaděčových skříní TS, TS IT, SE, CM, TP, PC, IW a TE. Stabilní podstavec skříně poskytuje kompletní prostor pod rozvaděčovou skříní – např. pro umístění kabelů nebo pro kontinuálně bezpečné vedení kabelů ze skříně do skříně.

Pro větší náhled kliknout!

Možnost kompletního nebo částečného upuštění od použití symetrických krytů, průběžné systémové děrování a zjednodušená montáž chassis a lišt umožňují flexibilní vybavení podstavce. Díky rastru 25mm, který je ve všech rovinách nabízí otevřené rozšíření do prostoru rozvaděčové skříně. Bodově přesnou a proti otočení zajištěnou montáž podstavce na skříni zjednodušuje praktická polohovací pomůcka systému VX25.

Kryty namontované upevněním pomocí příchytek lze navíc bezpečně přišroubovat. Lze je snadno sejmout a zajistit tak přístup k vnitřnímu prostoru podstavce. Matice pevně integrované do rohových dílů podstavce ušetří manipulaci s volnými díly při přišroubování zevnitř. Alternativně je lze také přišroubovat přímo zvenčí do rohového dílu VX25. Rozměry přizpůsobené pro běžné zvedací vozíky zajišťují, že lze kdykoliv snadno přepravovat i řadově spojené skříně. Řadové spojení se provádí komfortně pomocí krytů umístěných na hloubku nebo stabilní příchytky pro řadové propojení VX25.


Pro větší náhled kliknout!


Bezpečné vedení a uchycení kabelů
se pro úsporu času a prostoru provádí přes systémové chassis v podstavci.
Rozměry přizpůsobené pro běžné zvedací vozíky zajišťují, že lze kdykoliv snadno přepravovat i řadově spojené skříně.
Vícenásobné využití. Systémové díly pro vybavení, např. lišty pro mechanické uchycení kabelů, lze s pomocí montážního držáku pro vybavení přímo využít také v případě svisle namontovaného krytu. Příchytka pro upevnění na horizontální rovině poskytuje u podstavců, které jsou již sešroubované se skříní, možnost dodatečného upevnění na horizontální rovině. Stabilní konstrukce nivelačních prvků kdykoliv umožňuje vyrovnání nerovností podkladu až do 15 mm také u kompletně smontovaných skříní.

Datový sešit podstavců VX naleznete k rychlému prolistování zde!
Katalog rozvaděčů VX25 naleznete k rychlému prolistování zde!





POKUD PRACUJETE V OBORU,
vyžádejte si zaslání aktuálních podrobností
v papírové formě

níže uvedeným formulářem!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 8)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933