Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: RITTAL: Katalog č.34 pro rok 2014/15 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.02.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

RITTAL: Katalog č.34 pro rok 2014/15


RITTAL: Katalog č.34 pro rok 2014/15
A je tu další hlavní katalog rozvaděčů a souvisejících technologií. Přes sedm set stran a v češtině! Inu, jak jinak od renomované značky. Podívejte se na můj rychlý pohled na katalog, který určitě nebyl "ušitý horkou jehlou". Obsahuje vše o skříních, které potřebujeme pro používané přístroje a technologie, jejich chlazení a o instalačním příslušenství. A to vše ještě ve více provedeních a rozměrech. A co je nevýhodou tohoto katalogu? Je obsáhlý a těžký. Ovšem pro mnohé je to méně podstatný údaj.
Vilém Gracias, ze dne: 11.02.2014



Přiznám se, že jsem nikdy neviděl větší katalog rozvaděčů než od značky Rittal. Patrně i veletržní stánek, tedy pokud se to tak dá ještě nazvat, patří na německém území k těm největším. Možná člověk namítne, co je na rozvaděčových technologiích tak obsáhlého. Pokud se ovšem oprostíme od svého malého ostrůvku zájmu, což bývá domovní rozvodnice a přesuneme se více do průmyslu, pak to pochopíme.



Popisovat tento katalog je podobné jako popisovat německý produkt. Detaily a propracovanost. Ale abych byl konkrétní, tato obrovská kniha v pevných deskách a vazbě drží pohromadě 740 stránek. Mám patrně jeden z prvních výtisků. Při otevření mne ovanula vůně tiskárny z lakovaného lesklého papíru. Jednotlivé listy jsou vázány asi po čtyřech listech k sobě. Díky tomu je tento informační exponát patrně nezničitelný.

  
Pro větší náhled kliknout!

Jednotlivé produkty zde mají velkou pozornost. Skoro se mi chce napsat, že již dalšího člověka na vysvětlení nepotřebuji. Asi by tomu opravdu tak bylo, pokud bych s Rittalem pracoval déle. Nacházím zde všechny detaily od rozměrů, fotografií, náčrtku, typu materiálu, povrchové úpravy, potřebných instalačních prvků, barevného podání, chování při požáru, hmotnosti, rozsahu dodávky, a třeba také druhu certifikátu.


Pro větší náhled kliknout!



A co vše katalog obsahuje?
Také uvádím, jako kolegové, pouze stručný přehled ... rozvaděče, rozvod proudu, klimatizace, IT infrastruktura, software a služby, systémová příslušenství.

Pokud chcete znát celý obsah, klikněte zde ...


Pro větší náhled kliknout!



Koho bude tento katalog zajímat?
Jak říká kolega z vedlejšího oddělení "tak určitě ne domkaře ...". Což má pravdu. Sortiment Rittal je typicky průmyslový a IT. Ovšem na druhou stranu dnes najít hranici mezi průmyslem a bytovou sférou někdy není snadné. Žijeme v době, kdy se technologie prolínají čím dál více. Proto také znalosti a dovednosti odborníků nabývají zcela jiný rozměr než v minulých obdobích.

Můj závěr
Jaký pán, takový dům. To platí i v případě Rittalu. Katalog, produkt, servis ... vše v jedné linii. Mám rád takové souhry. Pak si opravdu může dát taková značka podtext "rychleji, lépe a všude".

 

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.