Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: RITTAL: Fyzické zabezpečení informačních technologií (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.12.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

RITTAL: Fyzické zabezpečení informačních technologií


RITTAL: Fyzické zabezpečení informačních technologií
Podobně jako elektrická energie zastoupená ve všech odvětvích, prorůstá oblast informačních technologií také. Ovšem na zabezpečení citlivých dat se myslí většinou až se něco stane. Nepanikařme! Nemusíme hned zburcovat své okolí k zabezpečení našich dat. V klidu se podívejme jaká řešení existují a pak se můžeme rozhodovat s chladnou hlavou ...
Vilém Gracias, ze dne: 9.12.2011



Rittal známý dodavatel rozvaděčové techniky mne moc nepřekvapuje pokud sází na tuto problematiku. Stačí si představit, co vše nám hrozí a Rittal je řešení opravdu blízko.

4

Jaká jsou rizika ohrožení informačních technologií?
Představme si, že naše existence spočívá na malých krabičkách, kterým říkáme harddisk. Nejznámější hrozbou pro data je virus nebo také přepětí. Ve skutečnosti je hrozeb ještě o něco více. Pokud si představíme, že naše data zálohujeme a jsou uschovány "někde", pak je nutné mít ještě na paměti tyto hrozby:

3

K uvedeným nebezpečím existují i příslušná řešení. Různé datové komory, mobilní datová (outdoorová) centra, datové IT safy, safy pro různá média, speciální nábytek pro IT, či skříně s odolností proti požáru.

2

O jakých vlastnostech ochran je vlastně řeč?
O certifikované odolnosti proti ohni. O ochranách proti tryskající vodě, korozívních plynů. O bezpečnostní třídě proti vloupání. O typech hasících zařízení. O dostatečném chlazení zařízení. O modulárních a flexibilních řešeních. O ergonomii pracovišť. O odolnosti proti povětrnostním vlivům.

1

Jak je patrné, vůbec nejde o nákup několika položek, ale systémovou rozvahu. Po určení možných rizik zvolit správná řešení. Rittal v této souvislosti vyrábí snad všechny serverové a datové rozvaděče které nás mohou napadnout. V koncepci je počítáno se záložními zdroji. U datových center je zajištěna dynamická rozšiřitelnost. Různé druhy chlazení zabrání přehřátí systémů. Monitoring technologií je také řešen.

Optimální cesta pro každého z nás (neznalých problematiky ochrany IT) je seznámení se základními možnostmi a na konkrétní řešení zasednout spolu s technikem Rittalu. Rittal má technickou podporu dobře zajištěnou po celé ČR.

A co vy?
Jaká je vaše ochrana informačních technologií ve vaší blízkosti?




Aktualizovaný přehled
českých
katalogů RITTAL
naleznete zde v redakční knihovně!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech - Ke Zdibsku 182, Zdiby u Prahy - 234 099 000 - info@rittal.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.